PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La recompra de preferents es tancarà un any abans

El Comú de la Massana aprova una nova adquisició de participacions emeses per la societat EMAP per valor d’1,4 milions d’euros

Per El Periòdic

Una votació durant el Consell de Comú de la Massana.
Una votació durant el Consell de Comú de la Massana. | Comú de la Massana

El Comú de la Massana ha donat llum verda a una nova adquisició de participacions preferents emeses per la societat EMAP SAU i subscrites per les entitats bancàries per valor d’1,4 milions d’euros. En la sessió d’ahir es va aprovar l’autorització de la despesa i la compra es farà a principis d’any. Així doncs, dels 19 milions inicials en el moment en què es va fer l’emissió de preferents, el 2013, quedarà un saldo pendent de 5.864.500 euros. Això representa que ja s’haurà recomprat al voltant d’un 70% de les participacions emeses.

El conseller de Finances, Jordi Areny, va afirmar que el procés de recompra finalitzarà el 2026, un any abans del previst. «Això farà que a partir del 2027 el Comú de la Massana disposarà d’1,4 milions més per finançar inversions per a la parròquia, però també significa que serà propietari de gairebé un 6% més de participacions de la societat SETAP». En aquests moments, el comú compta amb el 19,9% de les accions de SETAP, però a l’acord es preveia l’augment progressiu d’aquest percentatge per arribar a la paritat entre els tres socis.

El ple del Consell també va tirar endavant diverses modificacions de la normativa comunal, que ja es van aprovar provisionalment a l’octubre, per adaptar el POUP a la normativa general, com permetre construir trasters en el subsol. També s’han introduït canvis per millorar l’aspecte de la parròquia, com la disminució de les modificacions de terreny.

PUBLICITAT
PUBLICITAT