PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital abonarà 720.000 € per ampliar les obres dels Serradells

El comú ha hagut de satisfer un sobrecost de 150.000 euros en el marc dels treballs del Bici Lab

Per El Periòdic

La cònsol major, Conxita Marsol, ahir en el Consell de Comú d’Andorra la Vella.
La cònsol major, Conxita Marsol, ahir en el Consell de Comú d’Andorra la Vella. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d’Andorra la Vella va aprovar ahir abonar a l’empresa Locubsa un import de 721.000 euros corresponents a una ampliació de contracte, ja que aquesta constructora havia assumit uns treballs en la reconstrucció i remodelació dels Serradells que inicialment no havien estat adjudicats. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va incidir que no es tracta «de cap sobrecost», sinó d’un pagament que ara cal fer a l’empresa per aquests treballs que ha acabat duent a terme. 

El que sí que ha estat un sobrecost són els 150.000 euros que s’han hagut d’afegir als diners ja satisfets per a l’habilitació del Bici Lab, i és que en el marc dels treballs es va detectar, entre altres aspectes, que hi havia tres parets que s’havien d’enderrocar, però que no es va poder fer, ja que eren mestres i no era possible. 

Des de l’oposició van lamentar, d’una banda, la «manca d’informació» sobre els diners que ara ha de satisfer el comú a Locubsa per les obres dels Serradells i, de l’altra, van demanar que s’avaluï la possibilitat de demanar responsabilitats en les obres del Bici Lab, ja que creuen que hi ha hagut «una omissió de controlar el recinte» de manera adequada abans d’executar les obres.

Marsol va explicar que els treballs dels Serradells es van dividir en tres lots i que n’hi va haver un, el segon, que no es va adjudicar, ja que mentre es preparava l’adjudicació es va arribar a un acord amb Progec perquè assumís les obres que ja havia fet en el moment que hi va haver l’incendi. Progec era l’empresa que estava fent les obres quan hi va haver el foc. En aquest lot dos, a més dels treballs que havia d’assumir Progec, n’hi havia uns altres que no li corresponien i que ha acabat fent Locubsa, motiu pel qual ara el comú ha de pagar 721.000 euros a aquesta darrera empresa, en concepte dels treballs assumits, entre els quals unes millores per valor de 104.000 euros que es van anar afegint durant els treballs. 

La cònsol major va destacar que per sobre d’aquesta qüestió, que va atribuir a un «error humà», el que es valora és que els Serradells estiguin «funcionant a plena normalitat» i s’hagi evitat arribar als tribunals, ja que a hores d’ara encara no hi hauria resolt aquest plet i les obres, per tant, «no estarien ni començades». «Va ser un bon acord», va defensar, i va recordar que malgrat aquest pagament, s’està dins el 20% dels imprevistos que preveu la llei de la contractació pública.

Des de l’oposició es van abstenir en la votació d’aquest punt i la consellera de PS+I Dolors Carmona va subratllar que sí que es tracta «d’un sobrecost» i que el que lamenten és que no se’ls hagi «informat si es va detectar des del principi» que s’havia de fer aquest pagament. «Si són uns treballs que s’han de fer, de millora, no estem en contra, però la comunicació també és important, com la transparència», va manifestar, i va recordar que ells han estat a sobre del projecte i els ha sobtat trobar-se «ara» que cal fer aquest pagament.

Ingressos i despeses

En la sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella celebrada ahir també es va informar sobre l’execució del pressupost al tercer trimestre de l’any en curs. S’ha tancat amb uns ingressos de 34,5 milions (un 53,5% del pressupostat) i unes despeses de 37,8 milions (el 58,5%). Entre les despeses cal destacar que les inversions reals sumen 10,8 milions (el 41%) i que, a més, hi ha compromesos 23 milions més, amb la qual cosa s’arribaria a un 83% de l’execució del pressupostat, tal com va comentar el cònsol menor, David Astrié. A 30 de setembre l’endeutament del comú és de 20,5 milions, és a dir, el 43,6% del límit del 200%.

Per últim, el Comú d’Andorra la Vella disposa d’un nou decret que regula les mesures d’estalvi energètic. Així ho va aprovar ahir el Consell de Comú, segons el compromís adquirit amb el Govern i la resta de comuns en el conveni de col·laboració signat el 4 de novembre, i en el marc del rol exemplar de l’administració establert a la Llei d’impuls de transició energètica i del canvi climàtic (Litec).

PUBLICITAT
PUBLICITAT