PUBLICITAT

Andorra la Vella

Lideratge en joc

El MoraBanc rep el Força Lleida amb plena igualtat a la classificació i el record dels partits de la Lliga Catalana

Per David Sansaloni

Dee intenta el tir davant la defensa del Lleida durant el partit d’anada de la Lliga Catalana al Poliesportiu.
Dee intenta el tir davant la defensa del Lleida durant el partit d’anada de la Lliga Catalana al Poliesportiu. | César de Pablos - BCA

El MoraBanc torna a la competició i al davant tindrà un partit amb molts matisos. L’ICG Força Lleida aterra al Principat sent un dels equips més sòlids de la competició, compartint lideratge amb els andorrans a la LEB Or, amb sis victòries i només una derrota. Això sí, els del Principat buscaran revenja avui, a partir de les 20.00 hores al Poliesportiu, i és que els catalans es van imposar en tots dos partits que van disputar ambdós equips durant la pretemporada. Les trobades (anada i tornada) van ser referents a la Lliga Catalana, i en aquella ocasió el Lleida es va proclamar campió en guanyar en l’anada per 84-86 a Andorra, i per 101-97 en una pròrroga d’infart a l’Espai Fruita Barris Nord de Lleida.


Tot i haver passat uns mesos des que es van veure les cares MoraBanc i Lleida, «no espero que hi hagi canvis molt grans en comparació a aquells partits. Els estils de joc són els mateixos i la base de jugadors també», va declarar ahir l’entrenador tricolor, Natxo Lezkano. Això sí, per al tècnic «el Lleida és l’equip amb més talent de la lliga, per sobre de qualsevol altre, nosaltres inclosos».


La darrera victòria davant el Juraisti ha donat ales al conjunt del Principat, i és que «era una sortida que ens donava molt respecte, però vam fer un gran partit i ara en tenim un altre d’altíssim nivell al davant», va dir Lezkano, mentre afegia que «serà molt bonic de veure, amb dos equips que juguen molt bé, que no especulen, que disputen la pilota a camp obert i amb força dinamisme».


Fins a la data, el MoraBanc registra dues victòries consecutives, per tres del Lleida, i Lezkano avisa que s’hauran de posar els cinc sentits en els homes dirigits per Gerard Encuentra, especialment sobre un: Michael Carrera. «És un jugador diferencial. Per a mi el millor de la lliga, i no és que ho digui jo, és que ho diuen també els seus números», va assenyalar el tècnic basc. Tanmateix, Lezkano va argumentar que «és un jugador d’un altre nivell, una potència impressionant. Té el lot complet: rebot, velocitat, un contra un, tir i està amb moltíssima confiança».

 


Torna Maric

 

La millor notícia, sense cap dubte, per al MoraBanc a l’hora d’afrontar aquest partit serà la reaparició de Marin Maric. «Ja està entrenant, i si no passa res estrany en els entrenaments d’avui i demà, està per a jugar», va confirmar Lezkano. El pivot estava sent el jugador referent a la pista, fins que una desafortunada acció a Palència el va allunyar dels pavellons per un mes. Lezkano va celebrar la seva tornada, al·legant que «és un jugador que pot jugar al pal baix amb molta solvència, que va bé en el rebot ofensiu, que corre al contraatac, i sobretot ens possibilita que Llovet pugui jugar al quatre, a més contra un equip com el Lleida, que compta amb un quatre tan potent com Carrera».


Tot i això, l’entrenador assegura que Maric «no està al 100%, i tampoc podem pretendre que Marin [Maric], després d’haver estat un mes fora, ens vagi a treure de pobres, que tampoc ho som». L’aspecte positiu, va argumentar Lezkano, és que l’equip ha sabut jugar tant amb Maric a la pista com sense ell, i també es va mostrar satisfet amb l’adaptació del nouvingut, Josep Pérez. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT