PUBLICITAT

Ordino

Dolsa repta Mortés a «no tenir por a les urnes» i que faci una consulta

Amb Armengol, apleguen a Ordino un centenar de persones per «parar» el laboratori de Grifols

Per Albert Belis

Enric Dolsa i Joan Miquel Armengol, ahir durant l’acte celebrat al Centre de congressos d’Ordino.
Enric Dolsa i Joan Miquel Armengol, ahir durant l’acte celebrat al Centre de congressos d’Ordino. | A. B.

En una sala de la Cortinada del Centre de congressos d’Ordino pràcticament plena –amb un centenar d’assistents, inclosos alguns polítics com el president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López–, el conseller comunal ordinenc, Enric Dolsa, va demanar que «s’imposi la democràcia» i que el comú i el cònsol Josep Àngel Mortes «no tingui por» de posar les urnes i fer una consulta, que és «el més sa», en referència a l’establiment d’un laboratori P3 de l’empresa Grifols a la parròquia.

«L’objectiu és que, després d’aquesta reunió, comptem amb el màxim suport possible perquè es faci aquesta consulta», va relatar Dolsa. Així doncs, «el cònsol es deu pensar que això va de broma, però a partir d’ara potser es veurà obligat a fer-la, per molt que ara digui que no», va vaticinar. El conseller de X’Ordino va afegir que «no entenc quina por hi ha en els polítics actuals que el poble es manifesti», ja que «hi ha països com Suïssa que fins i tot en fan un gra massa». Per això, «anirem fins al final i, si no ho vol, potser ens plantejarem altres alternatives, que encara no les tenim pensades», va revelar.

Dolsa i el conseller de Movem Ordino, Joan Miquel Armengol, van denunciar que el projecte no s’ha adjudicat mitjançant un concurs públic amb plec de bases en l’àmbit internacional, de manera que, a banda de Grifols, s’ha evitat la possibilitat que hi participin altres empreses. A banda d’això, «aquest projecte no aporta res ni a Ordino ni a Andorra en general des del punt de vista econòmic i, en canvi, sí un perill important en l’àmbit sanitari, perquè pot haver-hi accidents amb patògens, pels quals has d’estar preparat, i si no és així tens un problema molt greu», va alertar Dolsa.

Alerta que aniran «fins al final» i que potser es plantejaran altres alternatives, que no concreta

Amb el lema 'Entre tots ho hem de poder parar', els assistents a l’acte rebien una butlleta per donar suport, si així ho volien, a la realització de la consulta. A més, Dolsa i Armengol van intervenir per explicar les «irregularitats» i «contradiccions» que el procés d’adjudicació del laboratori P3 ha tingut per part del Govern i el Ministeri de Salut, amb l’ajuda de testimonis d’alguns experts, que van aparèixer en un vídeo per la pantalla gegant instal·lada a la sala. Així, es va explicar que es preveu una despesa d’un milió d’euros en el manteniment dels animals amb els quals es faran proves (sobretot ratolins), tot i que l’exministre Joan Martínez Benazet en principi ho havia negat.

«Hi ha molts elements ambigus i per això, tot i que han començat les obres, hi ha molt a fer, ja que encara no han tocat el terreny», va afirmar Armengol, que va explicar les deficiències del pacte de socis entre el Govern i l’empresa Grifols, com ara el contracte de cessió del terreny de 35.000 metres quadrats o el fet que l’Executiu només tingui un 20% d’una societat de 3.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT