PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El projecte Caldes podria estar acabat a finals de l’estiu que ve

La intervenció artística de Javier Balmaseda ha de ser una realitat el mes de setembre

Per El Periòdic

Els cònsols escaldencs, Joaquim Dolsa i Rosa Gili, visiten les obres de Caldes, ahir.
Els cònsols escaldencs, Joaquim Dolsa i Rosa Gili, visiten les obres de Caldes, ahir. | Comú d\'Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

Les obres per materialitzar el projecte Caldes a la part alta d’Escaldes-Engordany van arrencar ara fa uns dies, el 12 de novembre, i el fet que s’hagi optat per començar de manera simultània els treballs en diferents punts farà que el termini inicialment previst, de 16 mesos, es pugui escurçar. En concret, la corporació estima que a finals de l’estiu de l’any que ve, el gruix de l’obra pugui estar acabada, incloent-hi la intervenció artística de Javier Balmaseda. Així ho ha explicat la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, durant la visita a les obres que va fer ahir amb els mitjans de comunicació.

Les primeres actuacions dutes a terme han estat l’enderrocament del passeig del riu, la part baixa de l’edifici Caldes i la placeta del Madriu. També s’ha iniciat la demolició del pont metàl·lic que hi ha a l’altura de l’espai Caldes, que és «important treure per tenir la visual sobre el pont d’Engordany», tal com va destacar Gili. A principis de l’any que ve, també es derrocaran els accessos a l’espai Caldes, ja que es canviaran les escales i els ascensors perquè tot quedi al mateix nivell. Els ascensors han d’estar a finals de gener, i les escales a mitjan maig. Més endavant, encara al mes de maig, han d’estar enllestides les obres al passeig del riu; la plaça dels Safarejos, on hi ha l’espai Caldes, al juliol; la placeta del Madriu, on va la gran estructura de Balmaseda, al setembre, així com el passeig del riu. En aquest moment es donarien per closes les obres, tot i que puguin quedar algun petit detall com la pavimentació.

Entrant al detall de la intervenció artística –que Gili ha volgut incidir que «no és la més costosa», sinó que ho són els treballs d’enginyeria i arquitectònics– la bassa es començaria al març, i el muntatge de l’escultura a la plaça del Madriu ha d’estar acabada a l’estiu. Quant a les canonades, la cònsol major d’Escaldes-Engordany va compartir que s’aniran posant «a mesura que avancin les obres al passeig del riu». A més, va voler incidir que l’aigua termal amb la qual s’alimenta la intervenció artística té «a tocar la captació» i, per tant, no ha de suposar cap problema d’abastament. D’altra banda, Gili va exposar que l’exposició d’Eve Ariza es garanteix fins al seu acabament, i va afegir que posteriorment es tancarà l’espai, ja que cal «garantir la seguretat» de les persones. 

Quant al trànsit, va admetre que és «possible» que s’hagin de fer talls en moments puntuals, però va assegurar que es «vetllarà» perquè hi hagi «la mínima afectació al trànsit». Finalment, la cònsol major escaldenca  va recordar que el cost de les obres ronda els cinc milions, puntualitzant que «el que costa car» és la intervenció urbanística, que servirà per ampliar la placeta del Madriu i el passeig, a més de millorar l’entorn de l’espai Caldes, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT