PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP titlla d’«electoralistes» les propostes de DA sobre l’habitatge

Zoppetti assenyala que després de quatre anys de legislatura no és ara el moment de proposar solucions

Per Pol Forcada Quevedo

Naudi, Zoppetti i Roig durant la roda de premsa, ahir.
Naudi, Zoppetti i Roig durant la roda de premsa, ahir. | El Periòdic

Progressistes-SDP titlla les propostes de Demòcrates per Andorra (DA) d’«electoralistes», i el qualifica d’«irresponsables». En aquest sentit, la secretaria d’organització, Elisabet Zoppetti va assenyalar ahir durant la roda de premsa del partit que «la inacció del Govern ha agreujat molt la situació», i que ara es limiten a fer «declaracions de bones intencions i calmar l’opinió pública». A més, va considerar que les mesures no «demostren donar solució als habitants».

La secretaria d’organització va declarar també que l’Executiu ha tingut quatre anys de legislatura per solucionar l’afer de l’habitatge i que «ara no és el moment perquè en el que queda de legislatura ja no tenen temps de fer res». Relacionat amb això, Zoppetti va destacar que aquesta problemàtica ja hi és des de fa 12 anys. 

L’exconseller general, exministre d’Interior i actual militant de Progressistes-SDP, Víctor Naudi, també va participar en la roda de premsa. En aquest sentit, va assenyalar que «la situació no ha millorat sinó que ha empitjorat», i la considera molt preocupant. D’altra banda, Naudi va assenyalar que en el programa d’SDP del 2019 ja van anunciar que calia pal·liar els efectes de l’encariment i la manca de disposició de l’habitatge de lloguer. Per això, des del partit van fer propostes  per pal·liar aquest problema, però «el Govern i DA van fer cas omís». 

Pel que fa a la Taula d’Habitatge del dilluns, Naudi va destacar que «Espot ha passat la pilota al sector privat, però són ells qui han d’establir mecanismes de control i d’admissió per a les famílies». També va destacar que és possible anar a buscar un preu de lloguer ideal, que hauria de ser d’entre un 30 i un 33% del sou. A més, va assenyalar que els comuns tenen un pes important, ja que podrien reduir les taxes de construcció.

D’altra banda, el membre de l’executiva del partit Josep Roig va fer èmfasi en el fet que la qüestió de l’habitatge es pot solucionar, «però falta voluntat i un Estat fort que reguli, establint un índex de preu de referència o un topall d’augment del preu dels lloguers». Roig, igual que Zoppetti, va afirmar que la problemàtica de l’habitatge ja ve lluny, ja que en els informes del CRES «el 2019 el posaven sobre la taula com un dels tres principals problemes» del país. 

Finalment, els membres del partit van comentar la situació de l’allotjament pels treballadors de temporada. Així, Roig va dir que «s’ha normalitzat aquesta situació molt delicada, que al nostre país no s’hauria de permetre». Per la seva part, Zoppetti va destacar que «el problema dels temporers és un símptoma més del de l’habitatge, el qual s’està mirant sense posar solució».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT