PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un ‘kit’ de biomaterials, Premi especial de consum sostenible

El comú escaldenc i el Govern celebren la diversitat dels projectes

Per El Periòdic

Els premiats al Concurs d’iniciatives ambientals.
Els premiats al Concurs d’iniciatives ambientals. | SFGA / JAVILADOT

La iniciativa Kit Biomaterials Agro, un projecte basat en la transició cap a l’economia circular que fomenta un consum sostenible de Berta Daina, ha guanyat el Premi especial de consum sostenible del XVIè Concurs d’iniciatives ambientals, l’entrega de premis del qual es va celebrar ahir a la sala d’actes de la corporació. Es tracta d’un esdeveniment organitzat conjuntament pel Comú d’Escaldes-Engordany i el Departament de Medi Ambient del Govern a través de l’impuls d’Andorra Sostenible que enguany, com a novetat, ha inclòs aquest premi temàtic especial dotat amb 2.000 euros amb l’objectiu de fomentar accions que contribueixin a promoure un consum de productes i recursos de forma sostenible.

Pel que fa a la categoria d’Escoles, el primer premi, dotat amb 1.500 euros, va ser pel projecte Sistema d’emmagatzematge d’aigua per a regar l’hora escolar de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, i el segon premi, dotat amb 1.000 euros, per a la iniciativa Mercat sostenible de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Andorra la Vella. Quant a la categoria de Ciutadania i empreses, el primer premi, recompensat amb 1.500 euros, se l’ha endut el projecte Segona, tercera i quarta vida als mitjans d’extinció d’incendi de Mensan Consulting, i el segon premi, per valor de 1.000 euros, l’ha recollit Numbe Group per a la iniciativa Vr Showroom.

El secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell va destacar la gran qualitat dels nou projectes presentats i va fer una valoració molt positiva de l’edició d’enguany. D’aquesta manera, va compartir que, des de l’inici del concurs, s’han lliurat al voltant de 85.000 euros en premis. «La idea és anar continuant per anar conscienciant la ciutadania en general i promoure projectes de cara a la sostenibilitat» va assenyalar Rossell.

Per la seva banda, la consellera de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, va recordar que la iniciativa es va engegar l’any 2006 quan la corporació escaldenca va llançar aquesta proposta amb la voluntat d’involucrar la ciutadania i el teixit empresarial d’Andorra amb la sostenibilitat. Una proposta que, com va fer memòria Vendrell, més tard va incloure Andorra Sostenible, que va fer més difusió del certamen perquè arribés a més gent. «Esperem poder tornar a ser aquí l’any que ve. Que la ciutadana torna a estar engrescada i torni a presentar projectes nous», va assenyalar la consellera. En aquest sentit, Vendrell va celebrar la diversitat de projectes, on s’han deixat veure iniciatives que van des de la reutilització de materials, la recollida d’aigua de la puja per a regar un hort escolar o la generació de bio plàstic, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT