PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La reunió contra el laboratori P3 exigirà una consulta popular

Els consellers de la minoria defensen aquest vespre perquè no volen el centre

Per El Periòdic

Una simulació del laboratori.
Una simulació del laboratori. | Grifols

La reunió pública en contra de l’establiment d’un laboratori P3 a Ordino, que té lloc avui al Centre de Congressos ordinenc a partir de les 20.30 hores, vol exigir a la corporació que tiri endavant una consulta popular. Es tracta d’una de les demandes que, per activa i per passiva, han reclamat els consellers comunals de l’oposició, Enric Dolsa (X’Ordino) i Jean Michel Armengol (Movem Ordino), també impulsors de la trobada, en la qual volen informar els seus veïns dels riscos que pot suposar la instal·lació del centre d’investigació de Grifols al Prat de la Farga.

Cal recordar que tant Dolsa com Armengol han posat de manifest els seus dubtes en el procés d’adjudicació i tramitació de l’acord amb la multinacional catalana, titllant-lo de poc transparent, així com pel que fa a la mateixa viabilitat i retorn econòmic al país d’aquesta iniciativa. I, principalment, ambdós consellers s’han mostrat preocupats per les conseqüències sobre la salut pública que se’n poden desencadenar.

D’aquesta manera, sota la consigna «Entre tots ho podem aturar», Dolsa i Armengol conviden a la ciutadania a prendre part de la reunió per tal de poder-los traslladar «tots els detalls d’aquest afer», així com per poder recollir els seus neguits i pensaments al voltant d’aquest projecte. Un projecte que, d’altra banda, i tal com ha refermat en diverses ocasions el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, tira endavant amb normalitat. I de fet, ja s’hi estan fent les primeres intervencions en matèria de construcció, en concret, actuant sobre l’accés als terrenys que han d’acollir aquest laboratori.

En qualsevol cas, a l’espera de veure com es desenvolupa la reunió, Mortés ja s’havia pronunciat anteriorment pel que fa a l’organització d’una consulta sobre el centre de recerca, asseverant que els consellers «han fet tard» perquè el projecte «ja està en marxa», a la vegada que va recalcar que «ja hi ha unes decisions preses». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT