PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arrenca el programa de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Calvó reitera la necessitat de reciclar i consumir de forma més sostenible

Per El Periòdic

La ministra Calvó, ahir.
La ministra Calvó, ahir. | Govern d\'Andorra

Les activitats de conscienciació i sensibilització en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (SEPR) es van iniciar ahir amb la celebració d’una taula rodona sobre el tèxtil. En aquesta trobada hi van prendre part tots els actors vinculats al tèxtil al país: l’organitzadora del Vide Dressing i membre d’Unicef Andorra, Mercè Miguel, el responsable de Marketing de Via Moda, Manel Guell, la marketing retail manager de Pyrénées, Anna Sans, el president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora, i la presidenta de Carisma, Elena Leach.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, va oferir unes paraules d’obertura on va recordar que la indústria del tèxtil té un important pes econòmic i social a escala mundial. Tot i això, va incidir que és un dels sectors amb més impacte ambiental després del de l’alimentació, la construcció i el transport. Per aquest motiu, va emfatitzar la importància que la ciutadania pugui adoptar nous hàbits de consum i reutilització de tots aquells productes que s’adquireixen. «El que hem d’intentar és consumir de forma més sostenible, i al final de la vida del producte aconseguir donar-li una segona vida per una altra persona o que es pugui reciclar», va defensar Calvó.

El programa d’activitats per la Setmana Europea de Prevenció de Residus està impulsat pel Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat juntament amb els comuns, Andorra Sostenible i altres entitats. El Principat participa de manera ininterrompuda en aquesta iniciativa des de l’any 2009. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT