PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joan Verdú continua la preparació als Estats Units

Les males condicions de neu a Europa obliguen l’esquiador a canviar els plans

Per El Periòdic

Verdú durant un entrenament.
Verdú durant un entrenament. | FAE

Joan Verdú ha hagut de reorientar la preparació, una vegada més, per culpa de les males condicions de neu que hi ha a Europa. El conjunt de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) s’ha desplaçat als Estats Units per entrenar a Copper Mountain fins al 2 de desembre.


Després de la cancel·lació de la prova de la Copa del Món de Lech, l’equip de Joan Verdú ja va adaptar la seva planificació. Van allargar l’estada de velocitat a Saas Fee, i després es va preveure un segon bloc a Zinal, però finalment les dolentes condicions de la neu i les pistes, qui impossibilitaven el fet de realitzar uns bons entrenaments de qualitat, han obligat a prendre la decisió de canviar el rumb novament.


Així doncs, el grup s’ha desplaçat als Estats Units per fer un bloc d’entrenaments de supergegant i gegant fins al pròxim 2 de desembre. L’andorrà no té previst fer cap cursa durant aquesta estada, sinó dedicar els esforços a entrenar en les millors condicions possibles, segons es va explicar des de la federació.


El calendari de curses, per tant, es manté com estava a Europa. El 6 i 7 de desembre, l’esquiador de la FAE competirà a les Copes d’Europa de supergegant de Santa Caterina (Itàlia), mentre que el dia 10 disputarà la Copa del Món de gegant de Val d’Isère (Val d’Isère). D’altra banda, els dies 18 i 19 Verdú té marcades les dues Copes del Món de gegant d’Alta Badia (Itàlia) i, després de Nadal, concretament el 7 de gener, disputarà la Copa del Món de gegant d’Adelboden (Suïssa).


Verdú afronta una temporada de Copa del Món gens fàcil, i els canvis en el calendari no ajuden a l’hora de portar una preparació adequada, tot i que, segons manifesta l’esquiador a les xarxes socials, aquests petits inconvenients no aturen el treball i el dia a dia de l’equip, que continuen amb els objectius clars. 

 

 

Els delegats tècnics reben una jornada de reciclatge

 

Andorra va acollir una intensa jornada de reciclatge dirigida als delegats tècnics de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i de la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (Rfedi). L’acte va comptar amb una alta participació, amb 40 delegats de la Rfedi i 20 delegats andorrans, a més de Quique Díaz, delegat FIS al sud d’Europa, i Janez Flerez, de la FIS. 


Durant la jornada, celebrada el passat dissabte, es van plantejar diferents temes com una actualització de reglaments, anàlisi d’incidències de l’any passat i fer una repassada de totes les novetats FIS pel que fa a la reglamentació de la temporada 2022-2023.


Igualment, a l’acte va participar el director del circuit de gel del Pas de la Casa, Àlex Bercianos, per explicar el funcionament, reglament i preparació de les G.Sèries. D’altra banda, les Jornades Tècniques de Tardor, organitzades per la FAE, se celebraran el dijous a partir de les 18.00 hores als cinemes Illa Carlemany. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT