PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La verticalitat mana

L’FC Andorra recupera l’olfacte golejador a la lliga fent gala d’un estil de joc més directe i efectiu en la definició

Per David Sansaloni

Bundu celebra un dels dos gols que va anotar en l’últim partit de lliga disputat, contra el Lugo a l’Estadi Nacional.
Bundu celebra un dels dos gols que va anotar en l’últim partit de lliga disputat, contra el Lugo a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va tornar al camí de la victòria a LaLiga SmartBank després de vèncer el Lugo per 4-0 el diumenge a l’Estadi Nacional. D’aquesta manera, l’equip recupera les sensacions generals a casa, que s’havien perdut una mica arran de les derrotes amb l’Alavés, el Burgos i l’última contra el Racing de Santander, tots tres per la mínima (0-1). En la jornada 13, just abans de rebre el Racing, els tricolor havien alçat el cap guanyant la Ponferradina per 3-0, però encara s’entreveia que es necessitava fer una passa més endavant.


Davant el Lugo, els andorrans van fer gala d’un estil molt diferent del que tenen acostumat l’aficionat. De fet, aquest context es va donar en la segona meitat, en la qual els canvis van ser clau per capgirar la situació complicada que es va viure durant els primers 45 minuts. L’entrada d’homes com Jacobo i, sobretot, Bundu, van aportar una verticalitat al joc que va acabar amb la golejada local.


L’extrem de Sierra Leone va ser l’home destacat del partit en obrir la llauna i fent després el segon en el seu compte particular. A més, Bundu va regalar el tercer gol a Bakis, sent aquest últim el que tancaria el marcador amb un autèntic míssil teledirigit a l’escaire. Abans de les substitucions, l’FC Andorra tocava i tocava sense aconseguir penetrar el mur que havia establert el Lugo, en un escenari molt similar al que va acabar amb derrota jornades anteriors. El canvi radical en l’estil de joc va permetre que amb dues passades filtrades des del mig camp, Bundu es plantés sol davant el porter rival, i que poc després fes el mateix amb un canvi d’orientació ràpid i una cursa vertiginosa per banda.


«Aquest any tenim més alternatives, més capacitat per córrer i, sobretot, crec que som més imprevisibles ofensivament», va declarar l’entrenador tricolor, Eder Sarabia. A més, el tècnic basc va afegir, entre somriures, que «moltes vegades es diu que el míster ha estat encertat en els canvis perquè els jugadors han entrat molt bé al camp, però després penso que si els hagués posat abans potser...».


Sarabia continua defensant la qualitat «de tots els jugadors que tenim», però va centrar la clau d’aquestes trobades en el fet «d’estar personalment inspirat per veure quins ens poden donar més en els diferents trams del partit». La jornada contra el Lugo podria haver donar una pista a l’entrenador per prémer la tecla correcta a l’hora de desencallar partits on els rivals proposen un estil estrictament defensiu.

 

Pólvora en atac

 

Els del Principat ho van intentar durant tot el partit, però van patir en excés en la primera meitat, on el Lugo va tenir fins a tres ocasions clares de gol, a més d’una pilota al travesser. No va ser fins a l’entrada dels homes de refresc quan l’equip va despertar, amb Bundu i Bakis com a principals protagonistes. De fet, el de Sierra Leone va haver de ser substituït després de fer les dues anotacions per lesió, però de moment no han arribat els resultats mèdics.


«Ha sigut una nit molt bona per a mi, per a l’equip, i especialment també per a Bundu», va comentar Bakis en finalitzar la trobada, mentre afegia que «volem dominar tots els partits, però esperàvem que fossin defensius, així com sabíem que després del primer gol tot seria més fàcil, i que el segon i el tercer podrien arribar». Bakistuta, com l’anomenen els aficionats, ja és un dels màxims anotadors de la lliga. 

 

El filial tricolor cau per 3-2 al camp de la Pobla de Segur

 

L’FC Andorra B va recollir la seva segona derrota consecutiva, i és que després d’un bon inici de campionat els tricolor passen per una petita mala ratxa. Els d’Àlex Rodríguez van lluitar durant els 90 minuts i van fer un partit prou seriós, però un mal inici i la dificultat d’adaptar-se a un terreny de gespa natural en força mal estat van acabar condemnant el conjunt del Principat, que va acabar cedint per 3-2 davant la Pobla de Segur.

 

Els locals van aconseguir posar-se 2-0 a dalt amb gairebé 12 minuts, però Iván va retallar distàncies abans del descans. Tot i els intents dels andorrans, la Pobla de Segur va tornar a posar distància pel mig amb el 3-1 i, finalment, Cristian, de cap, va establir el 3-2 final.

PUBLICITAT
PUBLICITAT