PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Setmana de la Pedra Seca torna per reivindicar el patrimoni

L’objectiu és divulgar la tècnica de construcció i afavorir el reconeixement d’una identitat pròpia

Per El Periòdic

Una construcció amb pedra seca.
Una construcció amb pedra seca. | Govern d\'Andorra

Andorra organitza, del 25 de novembre al 4 de desembre, la tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca. Un any més, el país se suma a aquesta celebració, coincidint amb el quart aniversari de la declaració, per part de la Unesco, de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. A més, des del 2020, forma part de l’Inventari general del patrimoni cultural d’Andorra com a bé immaterial. La celebració de la Setmana de la Pedra Seca és una iniciativa coordinada per l’Associació de Micropobles de Catalunya i a la qual Andorra participa per tercer any consecutiu. L’objectiu de la iniciativa és divulgar la tècnica de la construcció en pedra seca, afavorir el seu reconeixement general i reivindicar aquest llegat tan característic del patrimoni cultural, que defineix el paisatge de muntanya i li confereix una identitat pròpia.

La Setmana de la Pedra Seca és un esdeveniment que complementa les nombroses accions que es duen a terme en favor de la conservació i la salvaguarda del patrimoni. Actuacions que permeten fer visible i donar valor a aquest patrimoni, en particular des de la perspectiva del paisatge, les activitats tradicionals i la sostenibilitat.

Després de l’èxit de les edicions anteriors, tant el Departament de Patrimoni Cultural com l’Espai sociocultural Cal Pal, ha considerat oportú continuar donant suport a la Setmana de la Pedra Seca, celebrant-la amb diverses activitats.

 

Activitats

Així, hi haurà el concurs de fotografia L’art de la pedra seca a Andorra, a la xarxa social Instagram. El concurs és obert a la participació de qualsevol persona, aficionada o professional, i manté la finalitat de valorar el patrimoni en pedra seca d’Andorra. També hi haurà l’exposició La Soledat del Cussol de la fotògrafa Núria Moreno Cendrós. És una exposició fotogràfica de cussols i fites que podem trobar a la zona del pic de Cataperdís, a la parròquia d’Ordino. Per altra banda, el dissabte 26 de 11.00 a 13.00 hores s’organitza una caminada per conèixer el resultat de la darrera formació d’artesans de pedra seca, mentre que el dissabte 3 de desembre, a les 11.00 hores, a l’espai sociocultural Cal Pal es farà la presentació de l’audiovisual La tècnica de la Pedra Seca. Art, paisatge i sostenibilitat.

Totes les activitats de la Setmana de la Pedra Seca, que són gratuïtes però requereixen d’inscripció prèvia, es poden consultar a  l’agenda.ad i als webs de Cultura, Primera Pedra i Cal Pal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT