El MoraBanc no dona cap opció al Juaristi i s’imposa clarament

Els bascos s’acosten a l’equador del segon quart (26-33), però els triples allunyen els de Lezkano

Per Albert Belis

Una jugada d’atac dels andorrans, ahir al País Basc.
Una jugada d’atac dels andorrans, ahir al País Basc. | MoraBanc Andorra

El MoraBanc Andorra continua amb pes ferm el seu camí en la categoria de plata del bàsquet espanyol. Ahir es va desfer amb autoritat del Juaristi Iraurgi per un contundent 70 a 97, en un partit disputat al País Basc corresponent a la jornada 7. Gràcies a aquesta victòria, els andorrans es mantenen al capdamunt de la classificació de la LEB Or, amb sis victòries i una sola derrota, empatats amb el Palència, el Força Lleida i l’Estudiantes. Precisament els catalans visitaran el Poliesportiu d’Andorra divendres vinent, a les 20.00 hores.

Els homes de Natxo Lezkano van sortir endollats al pavelló d’Azpeitia, on van començar a marcar diferències des d’un primer moment. D’aquesta manera, van arribar al final del primer quart amb un 13 a 21 per als andorrans. El segon quart es va iniciar amb un temps mort per part dels bascos, que intentaven contrarestar l’avantatge tricolor, amb Dos Anjos amo i senyor sota el taulell i també anotador.

Els homes de Lezkano anaven augmentant la distància fins que els locals van tenir una reacció que els va acostar als visitants, en l’equador del segon quart, amb un parcial de 13 a 4 i un 26-33 al marcador. El temps mort del tècnic basc del MoraBanc va posar les coses a lloc i va possibilitar que els andorrans tornessin a marxar en el lluminós, sobretot a base de triples, faceta en què va estar especialment encertat Alexis Bartolomé. Així les coses, es va arribar al descans amb un 32 a 44.

Al tercer quart les diferències van anar augmentant, fins que un bàsquet de Llovet va situar l’Andorra amb 19 punts d’avantatge. Al final del quart, un triple de Juan Rubio en el darrer segon i des de molt lluny va possibilitar un avantatge de 21 punts, amb un 48 a 69. Ja en el quart quart i definitiu, Bartolomé va continuar endollant triples i la diferència en el marcador es va anar ampliant, amb un 50 a 75. Al darrer tram de l’enfrontament es va afegir Dee a la festa dels triples, fins que es va arribar al 70 a 97 final, en un matx en què els bascos no van plantar cara en cap moment del partit. Aquesta és la sisena victòria del MoraBanc Andorra.