Vendaval tricolor

Bundu, en només 14 minuts, i Bakis desfan la igualada, en una segona part per emmarcar de l’FC Andorra

Per Albert Belis

Mustapha Bundu celebra un dels gols del partit contra el Lugo, ahir a l’Estadi Nacional. | FC Andorra

Tot i que a la primera part no ho semblava, ja que hi va haver força igualtat, en el segon temps l’FC Andorra va ser un vendaval de futbol i va passar per sobre d’un dèbil CD Lugo, que fins i tot va abaixar els braços en el tram final davant l’evident superioritat dels tricolor. El resultat va ser de 4 a 0, però hauria pogut ser superior. Determinant va ser, sens dubte, Mustapha Bundu, que va entrar avançada la segona part, va fer dos gols, en va donar un altre i es va haver de retirar lesionat. Tot això en només 14 minuts. No el va deixar sol Bakis, que es va apuntar a la festa i va rubricar la tarda-vespre a l’Estadi Nacional amb dos gols més. Els d’Eder Sarabia, amb l’atenta mirada de Gerard Piqué a la llotja, acompanyat dels seus dos fills, s’han col·locat amb 24 punts a la classificació de Segona Divisió, en una posició de privilegi que apunta més a l’ascens que al descens.

La primera part va tenir dues fases. Una primera, que va durar la primera mitja hora, va ser dominada pels visitants, que van tenir més ocasions, tot i que no van encertar la porteria rival. La segona fase va ser el preludi del segon temps, ja que l’FC Andorra va començar a acostar-se amb perill a l’àrea visitant, però també sense encert.

El porter Ratti atura dues ocasions de perill dels gallecs en el primer temps que haurien pogut canviar el partit

La primera ocasió del partit va ser per als gallecs, al minut 9, en un xut des de dins de l’àrea que va treure el porter Ratti. Al minut 26 va arribar al segona aturada de la tarda del porter local, després d’una centrada per l’esquerra i una rematada de cap que va treure des de terra un cop havia botat a la gespa, en una pilota molt difícil d’aturar. Dos minuts més tard, el Lugo en va tenir una altra en una jugada estranya dins de l’àrea local que va treure amb el cap Bakis, que havia baixat a defensar, i que després fins i tot va tocar al pal. No va ser fins al minut 33 que no va arribar la primera arribada amb cert perill dels tricolor. Alti va centrar per la seva banda, la dreta, i va rematar Bakis, sense encert.

La segona part va començar més o menys com havia acabat la primera, sense un domini clar per part de cap dels dos equips, tot i que era l’Andorra qui s’acostava més a la porteria visitant. Així, al minut 55 va arribar la primera ocasió, amb una nova centrada d’Alti, molt actiu tot el partit, i rematada de Bakis que va sortir molt desviada. Dos minuts més tard, va ser Morer que es va atrevir a xutar des de fora l’àrea amb l’esquerra, però la va treure el porter, que va fer una gran aturada. Al 64 va ser un altre cop Alti que, dins de l’àrea, va xutar i la va desviar un defensa abans que la pilota arribés a prop de la porteria visitant.

El minut 66 de partit va ser el minut clau, ja que Eder Sarabia va fer entrar Bundu, en un triple canvi que va canviar l’enfrontament. Al cap de només dos minuts d’haver entrat al camp, incomprensiblement l’extrem de Sierra Leone es va quedar sol com un mussol en una jugada de contraatac, va encarar Whalley i va convertir el primer gol de la nit, amb l’alegria dels més de 2.000 aficionats que van desafiar el fred del Nacional, sobretot a la segona part, ja que s’havia fet de nit.

A partir d’aquí, es va acabar el partit, perquè els andorrans van passar per damunt dels gallecs, amb el recital de Bundu que encara no s’havia acabat, i al qual es va afegir el seu company, Bakis, que ja havia estat actiu durant el primer temps. Així les coses, només quatre minuts més tard (74’), va arribar el millor gol del vespre, en una jugada perfectament trenada entre el mateix Bundu i Hevel, que va acabar convertint en gol l’extrem africà. De traca i mocador.

Per si això no fos prou, Bundu va tornar a fer de les seves tres minuts més tard, en una altra jugada seva per la banda dreta, la va recollir Bakis des de dins de l’àrea, que es va girar i va marcar a boca de canó davant el porter visitant. Però Bundu encara hauria pogut fer el tercer dos minuts més tard, en una jugada de contraatac que va poder aturar el porter gallec.

Després de 14 minuts brillants, Bundu es va trencar en una nova arribada i va haver de ser substituït per Carlos Martínez. Tot i això, encara hi va haver temps per rubricar el 4 a 0, en un altre gran gol de Bakis, que va enviar el xut per tota l’esquadra en què el porter només se la va poder mirar, com si fos un espectador més. Al darrer minut, el Lugo va poder fer el gol de l’honor, però un altre cop Ratti, com al primer temps, va evitar el gol.

«La segona part ha estat espectacular»

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, va afirmar ahir en sala de premsa després del partit que «crec que hem fet, en general, un molt bon enfrontament i una segona part espectacular», ja que «a mesura que han avançat els minuts, com passa en moltes ocasions, el rival s’ha debilitat, físicament han baixat una mica i per això han començat a aparèixer més espais, i en aquest punt és quan hem estat encertats», va argumentar.