PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nou resident de Faber estudia la digitalització de la societat

La seva investigació se centra en les tecnologies des d’un vessant poliètic

Per El Periòdic

Adrián Almazán.
Adrián Almazán. | Govern d’Andorra

Faber Andorra ja acull el nou resident, Adrián Almazán, llicenciat en Física i doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid. En la seva investigació, s’ha centrat en abordar les tecnologies des d’una perspectiva ecosocial i poliètica. També, en el marc del Grup d’Humanitats ambientals (Gheco) i alguns dels seus diferents projectes, ha explorat les noves ruralitats com a alternatives davant la profunda crisi de distribució territorial.

Actualment, és professor de Filosofia a la Universitat Carlos III de Madrid, traductor i militant en Ecologistes en Acció, on col·labora en la coordinació de l’àrea de digitalització. 

Almazán, desè resident de l’any a Faber Andorra, continuarà en la seva estada al país el seu treball recent sobre les implicacions de la digitalització de la societat en temps de col·lapse ecosocial. Entenent la tecnologia com un fenomen polític i, per tant, com a no neutral, tractarà desistematitzar les seves reflexions sobre els impactes socials, econòmics i polítics, però també ecològics i subjectiu-antropològics de la digitalització de la societat i la vida. 

Com sempre, la ciutadania andorrana podrà beneficiar-se de l’estada d’Almazán a través de les diferents activitats que l’àrea d’Acció Cultural del Ministeri de Cultura ha organitzat en col·laboració amb altres entitats, com ara la ponència per als alumnes de la Universitat d’Andorra: Digitalización de la educación, una conferència sobre tecnologies, educació, ecologia i aspectes ètics i crítics que tindrà lloc el pròxim dilluns a les 10.00 hores; i la conferència La industrialización del mundo: una gran expropiación, que se celebrarà al Museu de l’Electricitat el dimarts de la setmana vinent a les 19.00 hores. En aquest cas, la xerrada plantejarà als assistents la interpretació del procés d’industrialització, que s’acostuma a entendre com el resultat natural d’una trajectòria del progrés a les nostres societats.

Finalment, el pròxim dijous a les 19.00 hores, la Llibreria La Trenca acollirà la presentació del llibre Técnica y tecnologia. Cómo conversar con un tecnolófilo, on s’abordaran conceptes com ara el progrés, la naturalesa o el tecnooptimisme. Fantasmes que, en aquest llibre, es consideren tecnolòfils per la seva adoració cega i insensata no de la tècnica, sinó de la tecnologia, una creació de la modernitat i el capitalisme.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT