PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp forma el seu consell d’infants amb 13 participants

Mas encoratja els joves a fer propostes i els recorda que tenen «molt a dir»

Per El Periòdic

Un moment de la constitució del consell d’infants d’Encamp, aquest dijous.
Un moment de la constitució del consell d’infants d’Encamp, aquest dijous. | Comú d’Encamp

El consell d’infants d’Encamp, format pels representants infantils de la parròquia, es va constituir ahir en un acte a la sala del consell del comú, que a més a més, va ser gravada i retransmesa com a prova del nou sistema de videoactes que es posarà en funcionament a partir del gener per retransmetre els consells de comú.

Els representants infantils, que van ser escollits a través dels centres educatius de la parròquia, són un total de 13 nens i nenes que van prendre possessió del càrrec com a consellers i set com a suplents, en un acte presidit per la cònsol major, Laura Mas, acompanyada del conseller d’Esports, Infància i Joventut del Comú d’Encamp, Xavier Fernàndez; de la directora del departament, Maribela Moreno, i de la presidenta d’Unicef Andorra, Marianela Vila, i del director, Albert Mora, que també van assistir com a convidats.

Els representants infantils un cop van prendre possessió del càrrec, amb el corresponent protocol de jurament, van assumir el compromís de treballar per la parròquia i de preparar amb els seus companys un seguit de propostes de millora per Encamp i el Pas de la Casa que es debatran en una propera sessió, cap a la primavera.

La cònsol major va agrair als nous consellers i conselleres el seu compromís i els va encoratjar «a treballar propostes que siguin factibles» i els va recordar que «teniu molt a dir i us volem escoltar».

La presidenta d’Unicef va destacar que diumenge és el Dia internacional del dret dels infants i va agrair la col·laboració dels comuns per donar veu a la infància a través de programes com els consells d’infants. També va felicitar a tots els consellers i conselleres recentment nomenats.

D’altra banda, el conseller d’Esports, Infància i Joventut va animar els infants a «treballar moltes propostes». «Aprofiteu per parlar amb els vostres companys i famílies, veïns, escoltar la ciutadania, petits, adults i infants per veure quines millores podeu aportar a la parròquia d’Encamp», els va manifestar. El conseller va agrair en nom del comú a Unicef i a tots els mestres i direcció de les escoles per participar i acompanyar-los en el projecte.  

Mas va cloure la sessió resumint l’estat d’execució de les propostes que s’han dut a terme des del darrer consell d’infants com el nou parc del Pas de la Casa, que està pràcticament enllestit, les cistelles de bàsquet que ja s’han col·locat a Encamp, i pròximament es col·locaran al Pas. A més, la cònsol va explicar que una part del nou parc de l’Ossa es preveu que pugui estar en funcionament l’any vinent.

Tal com s’ha esmentat, la sessió del consell d’infants es va retransmetre a través del nou sistema de videoactes que el comú posarà en funcionament a partir del mes de gener per poder seguir els consells de comú en directe i consultar les sessions a través d’un espai al web comunal. Tot i que la sessió d’ahir va ser enregistrada com a prova del dispositiu, va ser positiva i ha quedat visible al canal de YouTube del Comú d’Encamp.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT