PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rival conegut

L’FC Andorra no té sort en el sorteig de la Copa, es topa amb el Llevant, de Segona, i haurà de jugar a fora

Per Albert Belis

Una jugada del partit que va enfrontar l’1 d’octubre passat els andorrans amb els valencians a l’Estadi Nacional.
Una jugada del partit que va enfrontar l’1 d’octubre passat els andorrans amb els valencians a l’Estadi Nacional. | FC Andorra

El rival de l’FC Andorra en la segona eliminatòria de la Copa del Rei es va fer esperar i de quina manera, ahir en el sorteig que es va celebrar a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Hi havia 56 boles que havien de donar com a resultat 28 emparellaments i la dels tricolor va sortir l’última. A més, per afegir més llenya al foc, aquest fet va provocar que s’hagués d’enfrontar a un rival de la mateixa categoria, la Lliga Smartbank, quan tenia moltes més opcions que fos d’una categoria inferior, la Primera Federació. I no contents amb això, com que va sortir en posició parell (un canvi d’última hora en les normes del sorteig), haurà de jugar a fora de casa. Dit això, el rival serà el Llevant, amb el qual es va afrontar fa cosa d’un mes i mig a l’Estadi Nacional en la competició de Segona Divisió, i el va superar amb claredat (3 a 1), en un dels grans partits que enguany han disputat a casa els homes d’Eder Sarabia.

Però la segona eliminatòria de la Copa serà una altra història. Primer, perquè serà a partir únic i a València, entre el 20 i el 22 de desembre, just abans de les vacances de Nadal i després del Mundial de Qatar. I segon, perquè el Llevant ha millorat força des d’aquell enfrontament al Principat. Si aleshores es trobava a la meitat de la classificació, en una zona propera a l’FC Andorra, ara la situació ha canviat. Els tricolor continuen en una zona similar, però els valencians han anat cap amunt. En concret, ara es troben en quarta posició, mentre l’Andorra és desè a cinc punts de distància. Tot i això, a partit únic tot pot passar. En cas d’empat, hi hauria pròrroga i penals, si fos necessari.

Pel que fa a la resta del sorteig, els participants de Segona Federació van quedar emparellats amb els de Primera Divisió, mentre que els de Primera Federació amb els de Segona Divisió, excepte dues eliminatòries, que han ajuntat dos equips de la Lliga Smartbank, com és el cas de l’Andorra.

Si els tricolor aconsegueixen imposar-se al Llevant d’aquí a poc més d’un mes, cosa que ara tenen més complicada que abans del sorteig, es classificarien per als setzens de final, que es disputaran el 4 de gener. En aquesta eliminatòria, a més, l’atractiu principal és que s’incorporen els equips que jugaran la Supercopa el mateix mes de gener, entre ells el Barça i el Reial Madrid. Durant el mes de gener es disputaran els vuitens i els quarts de final, mentre que la semifinal (a doble partit) tindrà lloc entre el febrer i el març. La final serà l’estadi de La Cartuja de Sevilla, el dissabte 6 de maig.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT