PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut confirma una nova defunció per covid i els casos s’eleven a 156

Actualment hi ha tres pacients hospitalitzats: un a l’UCI i dos a planta

Per El Periòdic

El ministre de Salut, Albert Font, ahir.
El ministre de Salut, Albert Font, ahir. | SFGA/CEsteve

El ministre de Salut, Albert Font, va informar ahir, en relació amb les dades sanitàries vinculades la covid-19 que s’ha registrat una nova defunció. Es tracta d’una persona de 87 anys que presentava altres patologies. Així, el nombre total de defuncions des de l’inici de la pandèmia incrementa a 156. Per altra banda, es registren actualment 211 casos actius. El nombre total de casos fins a la data és de 46.824, amb 46.457 altes.

Pel que fa a la pressió hospitalària, Font va informar que en aquests moments hi ha una persona més que es troba hospitalitzada. Així, a hores d’ara hi ha una persona a la Unitat de Cures Intensives i dues que es troben a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El ministre de Salut va informar també que les determinacions amb aigües residuals, que tenen un poder predictiu, estan indicant uns baixos nivells de la percepció del virus de la covid-19. Un escenari que podria provocar, en les setmanes vinents, una davallada dels contagis. Davant d’aquesta situació, però, Font va voler mostrar prudent i va indicar que la voluntat del Govern és la de continuar mantenint el mateix nivell de recomanacions una setmana més. «No es preveu una covid agressiva. Tot i això, si veiem que té una agressivitat més gran, farem recomanacions més especifiques», va puntualitzar.

Quant a les vacunes, el ministre de Salut va anunciar l’arribada d’uns nous vaccins al Principat de tipologia bivalent. Uns vaccins que són més específics que les vacunes inicials i que es reservaran per a les terceres i quartes dosis de recordatori. En aquest sentit, el ministre va esmentar que la majoria de persones fràgils majors de 60 anys ja han rebut aquesta porció recordatòria i que, en tot cas, es començaran a aplicar a partir del dilluns 21 vinent.

D’altra banda, va informar que el Govern ha aprovat la contractació del manteniment del programa d’accés i de consulta al sistema de base de dades de medicaments espanyols i francesos a l’empresa Vidal Vademecum Spain. Aquesta base de dades inclou tota la informació dels medicaments espanyols i francesos d’origen a més de la informació addicional específica d’Andorra com és el preu, les condicions de prescripció i dispensació diferenciades, alertes farmacèutiques entre altres, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT