PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una mala interpretació de l’ACA deixa 60 temporers sense vehicle

Sasplugas considera que hi ha altres mitjans per fer front a l’error

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge d’arxiu d’una filera de cotxes.
Imatge d’arxiu d’una filera de cotxes. | Arxiu ANA

Aproximadament uns 60 treballadors de temporada s’han quedat sense vehícle per no poder renovar la seva matriculació. Des de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), reconeixen haver tramès plaques temporals quan la llei no ho permet, al·legant que no és un error, sinó una mala interpretació legislativa. «La llei diu que no es pot expedir matrícules temporals si no ets resident a Andorra, tampoc si tens una residència temporal de treball», va assenyalar el secretari general de l’ACA, Toti Sasplugas. Un fet que afecta especialment «els temporers que venen només la temporada d’hivern», va afegir. 

Per aquests treballadors, l’opció de tenir vehicle propi era «una forma de mobilitat; comprar un cotxe a Andorra i tenir-lo matriculat durant un any amb placa temporal», per després fer la seva renovació, una opció «que ja no tenen».

Fa aproximadament un mes i mig que el Departament de Transports del Govern es va adonar que es van tramitar aquests registres il·legals i llavors van alertar l’Automòbil Club Andorra, que ja no ha pogut fer res per renovar les matriculacions. 

Quant a les solucions, el secretari general de l’ACA va considerar que si a Andorra «no et pots desplaçar amb un cotxe de la teva propietat, pots anar a fer un rènting, un lloguer o al transport públic». En aquest sentit, aquesta qüestió no s’acabarà resolent «a no ser que es canviï la llei», va afirmar Saspluguas, que va afegir que «dubto que això passi a curt o mitjà termini, crec que hi ha altres prioritats abans de canviar una llei per una cosa així».

Tot i això, des de l’ACA van informar que es continuen fent matriculacions temporals, que compten amb el mateix preu que les matriculacions ordinàries, amb l’únic afegit que s’han d’anar renovant cada any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT