PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany promou la reutilització dels tèxtils

La proposta destacada és una classe de ‘Furoshiki’, una tècnica japonesa

Per El Periòdic

La façana del Comú d'Escaldes-Engordany
La façana del Comú d'Escaldes-Engordany

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el Departament de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany ha organitzat activitats relacionades amb la reutilització del tèxtil sota el lema Moda circular i sostenible: generar residus és antiquat!. Tindran lloc del 21 al 25 de novembre i entre les propostes destaca el taller de Furoshiki, l’art d’embolicar objectes amb roba. Aquesta activitat anirà dirigida a tota la població i es portarà a terme al taller tèxtil del Comú d’Escaldes-Engordany el 22 de novembre a partir de les 19.00 hores.

Durant el taller, s’ensenyaran diverses tècniques per embolicar una gran varietat d’objectes reutilitzant trossos de roba, a més de personalitzar els retalls amb diferents mètodes. Aquesta tècnica permetrà als participants embolicar els seus regals de Nadal de manera sostenible i original. El Furoshiki és una tècnica que s’utilitzava al Japó en els banys tradicionals (onsen) com a mètode per traslladar les pertinences mitjançant trossos de roba quadrats que embolicaven l’objecte. Les persones interessades a participar en el taller de Furoshiki poden posar-se en contacte amb el Departament de Medi Ambient trucant al 890873 o bé enviant un correu electrònic a [email protected]

A banda, el comú escaldenc organitza un taller de reutilització de texans per a les escoles. Es tracta d’una activitat adreçada a les classes de tercer de tots els sistemes educatius de la parròquia. Els alumnes prepararan uns mitjons de Nadal que es podran endur a casa i un calendari d’advent amb trossos de texans. 

A l’últim, la corporació d’Escaldes-Engordany ha programat un taller de fabricació de bossetes fetes amb texans adreçat a la gent gran. Aquesta activitat es portarà a terme, amb la col·laboració del Departament de Gent gran, a la Llar de jubilats. En aquest taller, cada participant tindrà l’oportunitat de confeccionar-se una bosseta feta amb texà que cosiran amb una tècnica tradicional de costura japonesa. El taller tindrà lloc el 23 de novembre entre les 16.30 i les 18.30 hores. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT