PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú lauredià adreça 250.000 euros al segon procés participatiu

L’acció servirà per embellir el nucli urbà de la parròquia

Per El Periòdic

Els cònsols de la parròquia, Josep Majoral i Mireia Codina, amb el cartell del segon procés participatiu.
Els cònsols de la parròquia, Josep Majoral i Mireia Codina, amb el cartell del segon procés participatiu. | ANA/M.P.

El Comú de Sant Julià de Lòria ha presentat el segon procés participatiu de la parròquia sota el títol Ajuda’ns a embellir el nucli urbà, un projecte que, segons va apuntar el cònsol major lauredià, Josep Majoral, «és bastant més ambiciós» que el primer i té com a objectiu escoltar les opinions de la ciutadania per canviar la imatge del poble. Malgrat que els resultats que s’extreguin del procés seran els que determinaran la inversió que caldrà fer, el cònsol va anunciar que en el pressupost que s’haurà d’aprovar abans de finals d’any, la partida reservada per a aquesta finalitat és d’uns 250.000 euros.

Majoral va explicar que el fet de convocar un procés participatiu per embellir el nucli urbà permet, en primer lloc, millorar la qualitat de la presa de decisions, ja que «pel fet de governar una parròquia no sempre tens copsades les necessitats reals de la ciutadania en general». En segon lloc, va dir que també permet «millorar l’impuls i la qualitat democràtica» perquè «és important que la gent pugui dir la seva en projectes d’interès de la parròquia». Finalment, va destacar la representativitat com a un eix fonamental per tal que un major volum de persones hi puguin dir la seva.

Per tal de posar en marxa el procés, la corporació ja ha començat a fer una sèrie d’enquestes telefòniques a un nombre de persones que se situa entre les 400 i les 500. En aquest sentit, la setmana vinent s’espera tenir uns resultats preliminars, tot i que la voluntat és tenir definit tot el projecte sobre la primera quinzena de gener.

Paral·lelament, el comú impulsarà també un seguit de reunions de treball obertes a tota la població. Aquestes trobades tindran lloc el 22 de novembre a les 18.00 hores; el 24 de novembre a les 19.30 hores, i el 14 de desembre a les 19.00 hores, totes elles a la sala Sergi Mas de l’antiga Casa Comuna. Per participar-hi, però, caldrà reservar plaça mitjançant un telèfon que el comú posarà a disposició del públic. A banda, està prevista la celebració d’una reunió telemàtica que se celebrarà el 29 de novembre a les 21.30 hores. Si un ciutadà no pot participar en cap de les reunions, també podrà dir la seva mitjançant un formulari en línia.

Aquestes trobades hauran de servir, doncs, per elaborar un diagnòstic que digui què és el que s’ha de modificar i què no; també s’haurà de fer una llista de prioritats, ja que és probable que la remodelació del nucli urbà es faci per fases; i s’hauran de definir «les grans línies d’actuació» gràcies als resultats obtinguts al llarg del procés.

Origen de l’incendi / Preguntat sobre l’origen del foc al Centre cultural, Majoral va exposar que «encara avui no tenim la certesa de què el va generar», malgrat que «tot apunta que va ser un problema elèctric» que es va originar rere la recepció. En aquest sentit, ahir va visitar la instal·lació un pèrit forense, que serà qui determinarà l’origen i les causes. Tal com va esmentar el dilluns, el cost dels danys totals encara no està quantificat, tot i que «són danys importants». «La part tranquil·litzadora és que el comú tenia l’edifici ben assegurat», ja que es tenia contractada una pòlissa de 30 milions d’euros per al conjunt de l’equipament i d’altres tres per al contingut, informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT