PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sorteig de la Copa aparellarà l’FC Andorra amb un 1a Federació

Tot i que podria tocar un 2a, el Nàstic, l’Alcorcón, el Linares, el Numància o el Ceuta, els rivals més probables

Per Albert Belis

Una jugada de l’eliminàtoria anterior contra el Manacor.
Una jugada de l’eliminàtoria anterior contra el Manacor. | FC Andorra

La Copa del Rei viurà avui (17.00 hores) el sorteig de la segona eliminatòria a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), l’organitzadora de la competició. Després de la disputa de la primera eliminatòria, en què l’Andorra va superar el Manacor, 55 equips van aconseguir classificar-se per la segona ronda, als quals s’hi haurà d’afegir el Ràcing de Santander (56), el darrer campió de la Primera Federació, que havia quedat exempt. Igualment, els quatre classificats per jugar la fase final de la Supercopa: Reial Madrid, FC Barcelona, Betis i València no s’incorporaran fins als setzens de final. D’aquesta manera, es disputaran 28 eliminatòries i l’FC Andorra s’enfrontarà amb més probabilitat a un rival d’inferior categoria. En concret, de la Primera Federació, tot i que també hi ha unes mínimes opcions que l’adversari sigui de Segona Divisió.

El sorteig tindrà quatre bombos, amb els equips de Primera Divisió, de Segona (Lliga Smartbank), Primera Federació i Segona Federació. Els de Primera quedaran emparellats amb els de Segona Federació (14 equips per categoria), mentre que els de Segona (16) jugaran contra els de Primera Federació (12). Com que de la Lliga Smartbank n’hi ha quatre més, hi haurà dues eliminatòries en què els equips de Segona s’hauran d’enfrontar entre ells. Per això és més probable que l’FC Andorra tingui un rival de 1a RFEF que un de la mateixa categoria.

Esvaïda la possibilitat que el rival sigui de Primera Divisió (i n’hi ha de bons, com l’Atlètic de Madrid, el Sevilla, la Reial Societat o l’Athletic), els homes d’Eder Sarabia s’hauran de veure les cares amb el Nàstic de Tarragona, el Logronyès, el Ceuta, el Pontevedra, el Linares Deportivo, la Nucía, Intercity, Numància, Eldense, Alcorcón, Real Unión o el Mèrida, tots ells de Primera Federació. Quant als de Segona, queden en competició l’Eivissa, el Llevant, l’Albacete, l’Sporting de Gijón, el Ràcing de Santander, el Reial Oviedo, el Mirandés, el Tenerife, l’Eibar, el Màlaga, el Cartagena, el Burgos, Las Palmas, Granada o l’Alabès.

Els enfrontaments es disputaran a partit únic al camp d’inferior categoria, en cas que compleixin amb les normes de la RFEF. En els dos casos en què siguin de la mateixa lliga (Segona), es jugarà a casa del club que durant el sorteig hagi sortit la bola en primer lloc. Si al final del partit hi ha empat, es disputarà una pròrroga i, si persisteix la igualada, es decidirà el guanyador mitjançant una tanda de penals.

La data assignada per la disputa d’aquesta segona eliminatòria serà el dimecres 21 de desembre, just després del Mundial de Qatar i abans de les vacances de Nadal. Per les exigències de les retransmissions televisives, el partit es podria programar el dimarts 20 o el dijous 22 de desembre. En el cas que els tricolor es classifiquessin pels setzens de final (on es podrien trobar ni més ni menys que amb el Barça o el Madrid), es disputarien el dimecres 4 de gener, de manera que les vacances de Nadal quedarien reduïdes força dies per als jugadors i tècnics tricolor. Cal recordar que la Lliga Smartbank s’atura tant per Nadal com per Cap d’Any, de manera que la darrera jornada de l’any és el 18 de desembre i la següent el 8 de gener. Els vuitens i quarts de final es jugaran el mes de gener, les semifinals (a doble partit) seran entre febrer i març, i la final el 6 de maig a l’estadi de La Cartuja, a Sevilla.

El club estrena una nova pàgina web «més interactiva»

En col·laboració amb LaLiga Tech –proveïdor especialitzat en la indústria de l’esport i l’entreteniment–, l’FC Andorra ha fet un salt en l’apartat comunicatiu amb la creació d’una nova web: una pàgina «moderna, més interactiva i que permetrà als aficionats i abonats seguir informats del dia a dia del club». A més, els tricolor s’han convertit en la primera entitat que fa servir el nou CMS unificat de web i app desenvolupat per LaLiga Tech. Amb aquest servei, clubs i entitats podran crear continguts i aplicacions de manera més àgil, allotjant les pròpies dades per entendre a les audiències i crear estratègies de creixement. Un cop enllestida la web, el club llançarà en les properes setmanes una aplicació personalitzada amb contingut exclusiu del club.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT