PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany estalviarà un 65% d’energia en llums de Nadal

Els actes culturals i infantils centren les propostes de la corporació per les pròximes festes

Per El Periòdic

Anna Garcia, Meritxell Masson i Valentí Closa, durant la presentació dels actes de Nadal d’Escaldes-Engordany, ahir.
Anna Garcia, Meritxell Masson i Valentí Closa, durant la presentació dels actes de Nadal d’Escaldes-Engordany, ahir. | ANA / M.F.

El Comú d’Escaldes-Engordany assegura que la parròquia estalviarà enguany un 65% de l’energia destinada a la il·luminació de Nadal. Així ho va compartir la consellera de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica, Meritxell Massoni, que va lamentar que «malauradament» hi haurà zones de la parròquia que no tindran llums, tot i incidir en el fet que és una «obligació moral» emprendre aquesta mesura i, per tant, fer aquest «esforç». D’aquesta manera, la corporació ha decidit il·luminar només les zones més comercials i, per tant, no fer-ho a les urbanitzacions, l’entrada de la parròquia o els camins. Aquest anunci es va fer en el marc de la presentació de les activitats que el comú ha organitzat de cara a les festes nadalenques d’enguany, on a més de Massoni van prendre part el conseller de Vida Cultura, Valentí Closa, i la cap del Departament de Cultura d’Escaldes-Engordany, Anna Garcia.

El tret de sortida de l’agenda de Nadal d’Escaldes-Engordany es donarà el 25 de novembre, amb l’encesa de llums conjunta amb Andorra la Vella. Així, amb la nova política d’estalvi energètic, la corporació ha decidit posar llums únicament a l’avinguda Carlemany i travesseres, l’avinguda de les Escoles, un tram de Fiter i Rossell, el Pessebre, Josep Viladomat, Copríncep de Gaulle, Fener i la plaça Coprínceps. Seguidament a l’encesa, hi haurà un espectacle itinerant que sortirà del carrer de la Unió per arribar a la plaça Coprínceps.

L’1 de desembre s’iniciarà el Sabors d’advent, la continuació del Sabors d’hivern i de Nadal que s’ha fet en anys anteriors. Els visitants podran gaudir cada tarda al parc de la Mola, fins a l’11 de desembre, de gastronomia amb restauradors de la parròquia, música amb artistes del país i també un petit mercat. Així, hi haurà entre sis i set casetes que cada dos o tres dies canviaran, i on s’oferiran productes artesanals. La novetat d’aquest any és que s’instal·larà una paradeta en la qual ciutadans de la parròquia podran oferir productes nadalencs de decoració de segona mà. Per poder-hi participar, caldrà fer la inscripció al Departament de Cultura del comú.

Precisament des d’aquest departament s’han previst «quatre actes importants», tal com va destacar Closa. Així, dissabte 3 de desembre els més petits podran gaudir a la biblioteca de la proposta Una maleta de contes, i també d’un taller de coreografia nadalenca el 17 de desembre. Els plats forts seran, d’una banda, un concert de gòspel el 9 de desembre a càrrec de Black Heritage Choir, que portaran a l’escenari del Prat del Roure Amazing Grace, per celebrar el 50è aniversari de la gravació del treball de Franklin. El fet que es faci en ple pont de la Puríssima ha de servir perquè aquest espectacle tingui «molt ressò», tant entre els residents com entre els turistes, segons Garcia. L’altra gran proposta cultural és un ballet, en concret El Trencanous el dia 13 de desembre. Es tracta d’una proposta «no convencional» del Ballet de Barcelona, inspirat en el modernisme català, i que s’ha pensat perquè les famílies en puguin gaudir. A més, Closa va incidir en el fet que, per ambdues ofertes, s’aposta per uns preus molt populars: 10 euros el concert i 15 el ballet, ja que es vol potenciar «la premissa d’oferir cultural de la màxima qualitat a un preu assequible». 

Altres actes que es duran a terme serà l’arribada del pare Noel a la plaça Coprínceps el 24 de desembre; la missa del Gall el mateix dia; la cavalcada del patge reial el 4 de gener; i la cavalcada de Reis conjunta amb Andorra la Vella, l’endemà, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT