PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una vintena de propostes a la setmana de prevenció de residus

La campanya se centra enguany en la industria de la moda i el seu impacte social i mediambiental

Per El Periòdic

Una imatge de l’exposició del fotoperiodista James Withlow Delano..
Una imatge de l’exposició del fotoperiodista James Withlow Delano.. | ARXIU ANA

El Govern, a través del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat i conjuntament amb els comuns, Andorra Sostenible i altres entitats, impulsen, un any més, un seguit d’activitats per promoure hàbits de consum sostenibles i de prevenció de generació de residus. Les propostes s’emmarquen en la Setmana europea de prevenció de residus (SEPR) en la qual Andorra participa de manera ininterrompuda des del 2009 i que enguany se centra al tomb de la moda i el seu impacte social i mediambiental. La proposta d’enguany porta per lema Moda circular i sostenible. Generar residus és antiquat i se celebrarà del 19 al 27 de novembre. En total s’han programat prop de 20 activitats diferents que es repartiran al llarg de la setmana i que estan obertes al públic. La iniciativa permet també tornar a promocionar la prevenció i la millora en la gestió dels residus i canvis d’hàbits recollits a la recent aprovada Llei d’economia circular.

Durant la setmana, el Govern organitzarà una taula rodona, el 21 de novembre a les 18.30 hores, per conèixer el funcionament del mercat del tèxtil des de la venda del producte nou a la reutilització de la roba usada. Així mateix, i pel dia 23 de a les 20.30 hores, també s’ha organitzat la projecció del documental The true cost que analitza el cost de producció humà i per al planeta que genera la industria de la moda.

De manera paral·lela a aquestes activitats, els comuns també han impulsat un seguit d’iniciatives entre les quals s’hi inclouen diversos tallers per poder aprendre a reciclar material de roba per donar-li una segona vida, així com d’altres activitats que fomenten la prevenció, la reutilització i el reciclatge.

També se celebrarà, el dia 23, el 16è Concurs d’iniciatives ambientals, promogut pel Comú d’Escaldes-Engordany i el Govern. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT