PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les juntes federatives només compten amb un 30% de dones

El percentatge augmenta en les presidències, amb un 84% integrades per homes

Per Albert Belis

Exdirigents homes homenatjats.
Exdirigents homes homenatjats. | FAE

La Comissió de la Dona i l’Esport del Comitè Olímpic Andorrà (COA) va presentar ahir l’informe que ha elaborat. El treball inclou les dades actuals del pes de les dones en les juntes federatives del país. D’aquesta manera, van anunciar, en una roda de premsa celebrada a la seu del COA, que el 70% de les juntes estan integrades per homes i només un 30% per dones. Pel que fa a la presidència, la xifra és més contundent encara: un 84% són homes i només un 16% dones.

L’objectiu de la comissió, integrada per Eva Rodríguez, Marisa Sánchez, Anna Pallarés, Olga Gelabert, Isabel Ribault, Xary Rodríguez, Anna Achon i Sofie Juárez, és incentivar la igualtat de gènere en les federacions i altres entitats esportives per assolir càrrecs directius, demanar a les federacions que la persona que els representi a la comissió sigui preferentment una dona i motivar les dones a participar una vegada acabada la carrera esportiva en tasques de responsabilitat en les entitats esportives.

Les integrants de la Comissió de la Dona i l’Esport asseguren que les dones poden aportar diversos valors en els càrrecs directius, com ara la capacitat de treball, l’amplitud de mires, la facultat de gestió, l’habilitat en la coordinació d’equips i la capacitat de treball organitzat i metòdic.

En el seu informe, proposen que cal motivar els actors implicats trencant les barreres i les idees preconcebudes, fer-les sortir de les seves zones de confort, fer palesa la possibilitat de compartir les tasques familiars amb la parella perquè puguin accedir a llocs de responsabilitat, i conscienciar sobre la importància que té la dona com a referent envers les joves esportistes que estan competint.

En aquest context, la comissió ha contactat a través del correu electrònic amb les federacions per donar a conèixer l’esmentada comissió del COA, ha demanat als òrgans federatius quantes dones i quins càrrecs desenvolupen, ha publicat a la revista Esport la seva existència i ha organitzat xerrades amb esportistes i diferents dones relacionades amb l’esport aconseguint un retorn «molt positiu», asseguren.
Així doncs, com a conclusió, les integrants de la Comissió de la Dona i l’Esport volen que les dones participin en el lideratge i en les decisions en el món de l’esport i demanen el suport dels mitjans de comunicació perquè difonguin les seves reivindicacions i la feina feta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT