PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pal Arinsal encetarà la temporada amb una inversió de 2,5 milions

S’ha renovat el servei de restauració, tant en espai com en oferta

Per El Periòdic

Un moment de la intervenció d’Olga Molné, durant la reunió de poble celebrada ahir.
Un moment de la intervenció d’Olga Molné, durant la reunió de poble celebrada ahir. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

Aquesta temporada d’hivern, Pal Arinsal comptarà amb la primera gran inversió després de la integració d’EMAP i Ensisa a la societat Setap 365. En concret, s’han destinat 2,5 milions d’euros a la millora dels equipaments i serveis dels dominis massanencs, especialment centrats en la renovació completa de la restauració al sector d’Arinsal, tant pel que fa a l’espai físic com pel que fa a la gastronomia i els productes que s’hi ofereixen. «Estem treballant per assolir l’excel·lència des del punt de vista econòmic, però també des del punt de vista de l’experiència del client i una de les claus és elevar el nivell de la restauració», va assegurar la cònsol major de la Massana, Olga Molné, en el marc de la reunió de poble celebrada anit a les Fontetes per exposar les línies estratègiques que s’han marcat des del Comú de la Massana per a la pròxima campanya de neu.

D’aquesta manera, aquest mes de desembre ja s’inauguraran els tres nous restaurants que substitueixen els anteriors espais, amb conceptes molt actuals, amb materials càlids i una oferta variada i de qualitat per arribar a tots els públics. Així mateix, els ponents ja van exposar que el conjunt de les novetats es donarà a conèixer en la presentació de la temporada, pròximament.

En el decurs de la reunió de poble, es va fer èmfasi en els beneficis de la gestió conjunta sobre l’estació i els avantatges que això comporta sobre les finances comunals. «Amb aquest canvi de model, la Massana hi surt guanyant perquè tenim noves inversions a l’estació sense que el comú hagi de desemborsar diners com passava fins ara. Això ens permet fer més inversions a la parròquia, cosa que va en benefici de tots els massanencs», va afirmar la cònsol menor, Eva Sansa. També va recordar que el comú tornarà a cobrar un cànon, a partir del 2031, que farà créixer la partida d’ingressos als pressupostos comunals. Així mateix, Molné va assegurar que «el nou escenari ajuda directament al poble, perquè millorar l’estació comportarà l’augment de turistes i de més qualitat, i això revertirà sobre el teixit empresarial de la parròquia». Es tracta d’unes perspectives favorables que segons Sansa ja s’estan traduint en la reobertura de dos hotels i la instal·lació d’un hostel al poble d’Arinsal.

Sinergies i pròximes fites

El director general de Setap 365 i director general d’Ensisa, David Hidalgo, va exposar l’organització empresarial de la societat constituïda el desembre del 2021. Pal Arinsal, igual que Grandvalira, continuen al capdavant de les operacions, activitats i competicions dels seus dominis, però sota la planificació estratègica, els plans d’inversió i el finançament de Setap 365. Aquesta gestió conjunta també inclou els serveis corporatius, els processos administratius i els recursos humans. «Hem sumat dimensió i capacitat de negociació, a més de promocionar el talent intern de les dues estacions», va remarcar Hidalgo. Una altra de les sinergies que s’han creat ha estat la unificació de les escoles d’esquí dels dos dominis, que segons van destacar els ponents, permet millorar l’operativa i l’estructura a partir de l’experiència dels tècnics d’EMAP i Ensisa.

Més enllà d’això, Setap 365 continua treballant per assolir els objectius conjunts i completar la integració, a més d’establir el Pla estratègic pels pròxims 10 anys. Pel que fa a projectes concrets, com és el cas de la connexió esquiable entre Pal i Arinsal, el director general d’EMAP i també director general adjunt de Setap 365, Josep Marticella, va afirmar que s’hi està treballant tècnicament. En aquest sentit, va avançar que la unió es farà a través de pistes vermelles i negres, que requereixen poca modificació del terreny. 

Finalment, es van exposar les línies del Pla d’optimització energètica. Des de fa anys, les estacions ja apliquen mesures per intentar reduir el consum d’electricitat, com la construcció del parc solar, la transició cap a il·luminació led o l’optimització d’innivadors. Ara, però, tenen el repte de fer un pas més, amb accions a curt i mitjà termini. En qualsevol cas, els responsables de les estacions van demanar la complicitat i la col·laboració de tothom en aquest repte de reduir el consum elèctric. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT