PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Servei de Circulació tornarà al Centre cultural lauredià a finals de mes

L’objectiu és gaudir de l’equipament a partir de principis del 2023

Per El Periòdic

L’estat de la façana del Centre cultural i de congressos lauredià, ahir.
L’estat de la façana del Centre cultural i de congressos lauredià, ahir. | ANA

Des que es va produir l’incendi la setmana passada al Centre cultural i de congressos lauredià, el Comú de Sant Julià de Lòria es va posar mans a l’obra per tal de recuperar l’equipament en el termini de temps més breu possible. És per això que el cònsol major, Josep Majoral, va declarar ahir que actualment «s’està treballant en els despatxos del Servei de Circulació», per tal que tot el personal pugui tornar al seu lloc de treball i reprendre l’activitat de forma normal. Està previst, doncs, que la rehabilitació d’aquests espais sigui una realitat cap a finals d’aquest mes de novembre, segons va informar l’ANA.

Paral·lelament, el cònsol major lauredià també va comentar que es treballa en l’adequació de l’espai on s’ubiquen els guàrdies de l’aparcament soterrat, amb el mateix objectiu d’obrir-lo a la ciutadania en el termini indicat. A hores d’ara, però, cal recordar que l’equipament només està operatiu per als abonats.

A més a més, Majoral va relatar que també s’estan habilitant unes zones determinades a l’aparcament, que serviran per guardar tot el material del Centre cultural i de congressos que està en bon estat. Això permetrà dur a terme els treballs de reconstrucció de manera més ràpida i retornar tot el material al seu lloc una vegada finalitzin les obres. «Ho estem preparant tot perquè es pugui fer una execució d’obra ràpida, amb la finalitat d’obrir al més aviat possible aquest servei», va apuntar.

Des del Comú de Sant Julià de Lòria es va fixar el mes d’abril vinent com l’idoni per haver executat tota la reconstrucció del centre. En aquest sentit, Majoral va vaticinar que l’objectiu és «fer pressió» en la mesura del possible per poder tornar a gaudir de l’equipament cap a principis de l’any vinent, però sempre «fent les coses bé, amb seny, prudència i seguretat». 

Quant al cost econòmic que representaran el conjunt dels treballs, va manifestar que encara no es disposa d’una xifra tancada, ja que «els danys aparents són uns, però els reals són uns altres» i, per tant, caldrà esperar a la feina dels pèrits per veure quin import representa el conjunt de l’actuació.

Finalment, i en relació amb el trasllat d’activitats, el mandatari lauredià va posar en relleu que durant la jornada d’ahir es van visitar els diferents espais públics i privats, amb l’objectiu de comprovar quins són els que millors s’adapten a les necessitats i poder tornar a oferir el servei al conjunt de la ciutadania. A partir d’aquí, una vegada es conclogui aquest treball, es començarà amb el trasllat del material necessari.

El comú anul·la la representació de l’obra de Joel Joan ‘El gran comediant’

El Comú de Sant Julià de Lòria va informar ahir de l’anul·lació de l’obra El gran comediant, un espectacle de Joel Joan inclòs en la programació de la 61a Temporada de teatre que s’havia de representar el dijous 24 de novembre a l’auditori Claror. Segons va explicar el comú en un comunicat, les persones que havien comprat les seves entades rebran la devolució dels diners. Així mateix, serà la corporació qui es posi en contacte amb els compradors per tal d’informar-los sobre com han de procedir. Finalment, la corporació «lamenta els inconvenients que aquesta situació pugui ocasions i agraeix la comprensió». Igualment, van assegurar, «quedem a la seva disposició per a qualsevol dubte o aclariment».

PUBLICITAT
PUBLICITAT