PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’habitatge, eix central del programa electoral del PS

López valora que la problemàtica immobiliària condiciona la resta de polítiques

Per El Periòdic

Imatge de la reunió del Comitè Directiu del PS.
Imatge de la reunió del Comitè Directiu del PS. | PS

El Comitè Directiu del Partit Socialdemòcrata (PS), reunit el passat dissabte, va aprovar les grans línies del programa electoral, que tindrà la qüestió de l’habitatge digne i a preu assequible com a qüestió central. 

La voluntat és «refocalitzar tota l’acció de la pròxima legislatura cap a aquestes qüestions», va resumir la reunió el president de la formació, Pere López, com són l’habitatge com a tema central i vinculat a les mesures per millorar el poder adquisitiu de les famílies, uns serveis públics de qualitat i econòmics, suport als professionals i treballadors autònoms del país. El president del PS va recordar que la problemàtica de l’habitatge «acaba condicionant les altres polítiques, també les salarials», i va valorar que «fins que no s’ataquin de manera decidida la qüestió de l’habitatge i s’adoptin mesures valentes en aquest sentit, tota la competitivitat empresarial i dificultats de poder adquisitiu de les famílies difícilment tindran solució».

D’altra banda, es va fer un repàs a l’actualitat parlamentària i el que es treballarà des del Consell General les setmanes vinents. En aquest sentit, es va tractar l’esmena a la totalitat del pressupost, l’esmena a la totalitat de la llei de biomedicina, la llei energètica i altra vegada la qüestió dels increments salarials i dels preus dels lloguers, que va protagonitzar la darrera sessió de control al Govern. En aquest punt, es va posar de manifest «el desgavell que està havent-hi per part del Govern i la manca de claredat en aquest sentit». D’aquesta manera, el Comitè Directiu del PS es va reforçar en la seva posició: «Per recuperar poder adquisitiu, que és la necessitat principal avui en dia, els lloguers no poden augmentar de cara l’any que ve el mateix nivell que s’acordi per als salaris. Hi ha d’haver una política de contenció d’increment dels lloguers, sinó altrament la competitivitat empresarial i el poder adquisitiu de les famílies no es podrà veure millorat». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT