PUBLICITAT

Ordino

Ordino no cedirà les etiquetes físiques per fer la consulta pública

Segons l’APDA, només es podrien entregar en campanya electoral

Per El Periòdic

Imatge aèria dels terrenys on s’ha d’instal·lar el laboratori.
Imatge aèria dels terrenys on s’ha d’instal·lar el laboratori. | EL PERIÒDIC

El Comú d’Ordino ha donat una resposta negativa a l’oposició a la seva demanda per cedir-los les etiquetes físiques del cens electoral de la parròquia per fer la consulta pública sobre Grifols, així com fer arribar als veïns invitacions per a la pròxima reunió pública del dia 23 per explicar aquesta iniciativa. El cònsol major, Joan Àngel Mortés, va exposar ahir, a preguntes de la premsa, que no és una decisió que s’ha pres unilateralment des de la majoria i, per tant, va indicar que «no és que el comú no hagi pensat d’entregar-les, aquest tema ve regulat per llei i només es permet facilitar-les pel que fa als electors en campanya electoral, i actualment no estem en campanya». A més, Mortés va assegurar que la corporació ha demanat l’opinió de l’Agència de Protecció de Dades (APDA), que ha recomanat que aquestes etiquetes no s’entreguin.

D’altra banda, el cònsol major va reconèixer que l’ha sorprès la petició dels consellers de la minoria, i va indicar que «ells sabran de quina manera volen comunicar als ciutadans de la parròquia». 

Per la seva part el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, va remarcar que «el secretari general del Comú d’Ordino, el senyor Blasi, ens ha informat que no ens donaria les etiquetes per un problema amb les dades personals». En aquest sentit, Dolsa va declarar que «personalment, dubto que sigui un motiu 100% verídic, però de ser així, demostra la democràcia que hi ha, ja que si fos el Comú d’Ordino el que volgués enviar una carta a tots els electors segur que ho podrien fer sense demanar-ho a ningú». En aquest sentit, el conseller també va insistir que «si hi hagués bona voluntat per part del comú, cosa que aquest fet demostra que no hi és, el que farien és dir-nos que portéssim la carta redactada i ells mateixos posarien unes etiquetes per no haver-nos-les de donar, i les enviarien ells personalment». Per tot plegat, va lamentar que «això demostra la poca democràcia que hi ha a Ordino i la por de perdre aquest tema tan escabrós com és el laboratori P3 a la parròquia d’Ordino i al país en general».

Sigui com sigui, el mateix Dolsa i el conseller de Movem Ordino, Jean Michel Armengol, tiraran endavant la reunió de poble que se celebrarà el 23 de novembre a la sala del centre de congressos de la Covanella, la qual sí que se’ls ha cedit per part de la corporació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT