PUBLICITAT

Ordino

Èxit rotund i bona acollida a la 30a Mostra Gastronòmica d’Ordino

L’Hotel Coma i l’Hostal Palanques són els guanyadors als millors plats que s’han servit enguany

Per Anna Casanova

Els guardonats especials amb motiu del 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica.
Els guardonats especials amb motiu del 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica. | A.C.

La Mostra Gastronòmica d’Ordino, que ha celebrat enguany 30 anys des del seu inici, va tenir lloc ahir amb un èxit rotund i una bona acollida per part dels assistents. Amb una vintena de restauradors del país, pastissers i distribuïdors de vins i licors, aquest esdeveniment ja consolidat al país ha tornat a la normalitat, després d’uns anys de pandèmia en què s’hi ha hagut de reduir l’espai i modificar el format. «La majoria d’assistents són persones del país les quals repeteixen cada any, i això significa que després tornen amb les seves famílies a dinar als restaurants de la parròquia, i això és positiu», va valorar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. Així, els guanyadors del concurs d’aquesta edició, que ha comptat amb 44 plats de 19 establiments, han estat, d’una banda, l’Hotel Coma, en la categoria del plat més original, amb el seu pa bao de plàncton amb foie-gras d’algues i garoina; i, d’altra banda, l’Hostal Palanques, en la categoria del plat tradicional, amb un parmentier de xai i patata violeta. El propietari de l’Hotel Coma i un dels principals impulsors de la Mostra, Josep Maria Riba, va remarcar que «valoro aquest esdeveniment com una iniciativa que fa país i que ha de durar, com a mínim, 30 anys més». Alhora, va explicar que des que es va començar a celebrar, «tot ha canviat en l’àmbit de la cuina, hi ha nous productes, ganes de fer-se conèixer, i la diferenciació passa per tot això i per oferir-ho en públic». Amb el propòsit de commemorar l’aniversari de la Mostra, el cònsol major va lliurar un guardó especial a nou persones que «han fet possible que avui celebrem els 30 anys», va indicar Mortés, entre ells l’Hotel Coma, el restaurant Tòpic, el Ca l’Eudald i Sasa’s Food.

D’altra banda, l’avantsala de la Mostra, el Saló Ordino Gourmet, que es va dur a terme el divendres i el dissabte, també ha funcionat molt bé, i «hem pogut gaudir de magnífics plats», va posar en relleu el cònsol major. Sota el nom Un tast als Pirineus, ha acollit la venda, exposició, degustació i tallers de productes de proximitat.

Finalment, Mortés va voler agrair el sector hoteler, les empreses distribuïdores i els col·laboradors «que han donat suport incondicional a aquest esdeveniment, ja que sense la seva contribució activa, la Mostra no s’hagués pogut dur a terme», va apuntar, i va afegir que «estem encantats que el Govern també aposti per la gastronomia, és un dels elements més importants, cada cop més, del turisme del país». Com cada any, els alumnes del Lycée Compte de Foix s’han encarregat del servei .


Estalvi energètic

Altrament, i preguntat per les mesures d’estalvi energètic que ha imposat el Govern, el cònsol major d’Ordino va assenyalar que aquesta és una mesura «positiva» que té l’objectiu de poder mantenir els consums del país dins d’una «línia conservadora». Tanmateix, Mortés va apuntar que no s’haurà de fer un gran «esforç» des de les administracions, ja que alguns comuns han començat a substituir l’enllumenat públic per leds. Tot i això, va recordar que és un treball que «hem de fer tots, fins i tot els particulars». Paral·lelament, el cònsol va mostrar la seva preocupació per la possibilitat que hi hagi famílies desateses amb l’ús de la calefacció aquest hivern a causa de l’increment dels preus, però va asserir que «els comuns i el Govern estem aquí per si algú té un problema d’aquest tipus». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT