PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino no cedirà les etiquetes físiques per fer la consulta pública sobre Grifols

Dolsa dubta de la "democràcia" del comú en un tema vital per la parròquia i el país

Per El Periòdic

Imatge aèria dels terrenys on s'ha d'instal·lar el laboratori.
Imatge aèria dels terrenys on s'ha d'instal·lar el laboratori. | EL PERIÒDIC

El Comú d'Ordino no cedirà les etiquetes físiques del cens electoral de la parròquia. La minoria demana aquest punt per tal de poder fer la consulta als ciutadans sobre Grifols i així poder enviar les invitacions per a la reunió pública del dia 23 de novembre. La corporació argumenta que el motiu d'aquesta negativa es basaria en el que fet podria entrar en conflicte amb la Llei de protecció de dades. 

Així doncs, les discrepàncies entre majoria i oposició a la parròquia pel projecte de Grífols s'han traslladat a l'àmbit administratiu. Enric Dolsa i Joan Miquel Armengol, ambdós representants de la minoria, han demanat oficialment al comú la cessió de la sala del centre de congressos de la Covanella per celebrar l'anunciada reunió pública el pròxim 23 de novembre, una petició a la qual la corporació ha accedit. No obtant això, l'altra demanda, en la qual sol·liciten la llista d'etiquetes físiques de tots els electors de la parròquia argumentant que s'utilitzarà per enviar invitacions per a aquesta cita, ha rebut una rotunda negativa. El motiu que ha donat la coporació és que podria entrar en conflicte amb la Llei de protecció de dades. 

«El secretari general del Comú d'Ordino, el senyor Blasi, ens ha informat que no ens donaria les etiquetes per un problema amb les dades personals. Personalment, dubto que sigui un motiu 100% veridic, però de ser així demostra la democràcia que hi ha, ja que si fos el Comú d'Ordino el que volgués enviar una carta a tots els electros segur que ho podrien fer sense demanar-ho a ningú», ha afirmat Dolsa, mentre afegia que «en canvi, en el moment en que ho demana la oposició, sent un tema tan important com és aquest risc a la parròquia i al país, ens diuen que no»

Dolsa també defensa que «si hi hagués bona voluntat per part del comú, cosa que aquest fet demostra que no hi és, el que farien es dir-nos que portessim la carta redactada i ells mateixos posarien unes etiquetes per no haver-nos-les de donar, i les enviarien ells personalment. Així doncs, això demostra la poca democràcia que hi ha a Ordino i la por de perdre aquest tema tant escabrós com és el laboratori P3 a la parròquia d'Ordino i al país en general»

PUBLICITAT
PUBLICITAT