L'FC Andorra guanya el CD Manacor per 1-3 a la Copa del Rei

Els tricolor es fan amb el passi a la següent ronda del torneig del KO gràcies als gols de Casadesús, Fernández i Jacobo

Per David Sansaloni

Els jugadors de l'FC Andorra celebren un dels gols del partit.
Els jugadors de l'FC Andorra celebren un dels gols del partit. | @FCANDORRA

L'FC Andorra tenia al davant un gran repte davant l'equip líder de la Tercera RFEF com és el CD Manacor, a l'estadi de Na Capellera. Els tricolor han patit més del que es podia preveure, però estaran en la pròxima ronda de la Copa del Rei en vèncer els balears per 1-3 amb gols de Pau Casadesús, Marc Fernández i Jacobo.

El partit ha començat amb un Manacor molt atrevit i, de fet, han sigut els que han tingut la primera ocasió del partit al minut 7. Una centrada de Nico Rubio s'ha enverinat i ha sortit fregant el travesser. L'esglai ha fet despertar els tricolor que, a poc a poc, s'han fet dominadors del ritme del partit, tocant i tocant, com ve sent habitual en l'equip d'Eder Sarabia.

En el moment que els locals han vist aquesta tranquil·litat per moure la pilota han decidit fer una passa enrere i ajuntar la seva defensa per evitar les passades filtrades del conjunt del Principat. Així han aconseguit aguantar fins passada la mitja hora, en un moment on l'FC Andorra no ha trobat cap espai, tot i assetjar el Manacor.

Les jugades combinades no estaven servint per desfer el posicionament dels balears, i quan les idees dels tricolor no acabaven de sortir, passant el minut 35, ha aparegut Pau Casadesús, que amb una gran jugada individual ha tret un xut creuat, ras, per obrir el marcador i posar el 0-1 en Na Capellera. El defensor, que ja va obrir el caseller golejador dels tricolor a LaLiga SmartBank contra l'Oviedo, tornava a esdevenir protagonista a la Copa del Rei fent el primer en aquesta competició per als del Principat.

Ja a les acaballes de la primera meitat, una passada enrere d'Altimira l'ha enganxat Rubén Bover, però sense sort a l'hora de trobar porteria en sortir per dalt de la porteria defensada Xavi Ginard.

Amb un avantatge mínim, l'FC Andorra havia de pujar el nivell si volia tancar el resultat aviat i evitar esglais d'última hora. Tant ha sigut així que amb només cinc minuts transcorreguts de la segona meitat, els tricolor han recuperat la pilota a prop de l'àrea rival i Pampín ha aconseguit filtrar una gran passada per a Marc Fernández, que ha doblat l'avantatge per als andorrans (0-2).

Tot i això, el CD Manacor no ha abaixat els braços i, en el minut 52, Sergi Vecina ha enviat la pilota al travesser a la sortida d'un córner. Amb aquest context, el partit s'ha animat i la següent l'ha tingut l'FC Andorra amb un xut de Bover que no ha pogut travessar el bosc de cames establert per la defensa manacorí.

Quan més tens estava el duel, Marc Fernández ha pogut posar una centrada perfecta perquè Jacobo, a boca de canó, fes el tercer i, teòricament, establir la tranquil·litat a l'eliminatòria (0-3).

No obstant això, els locals no estaven disposats a abandonar tan ràpidament, i han volgut fer protagonista Marc Vidal, que debutava en partit oficial aquesta temporada amb l'FC Andorra. Després d'un parell d'intervencions prèvies, Vidal ha tret una mà providencial a la sortida d'un córner, però en el rebuig, Nico Rubio ha retallat distàncies posant l'1-3 al lluminós. Fins a tres xuts al pal ha registrat el CD Manacor en aquest minut 59 de partit, el que feia entreveure la presència ofensiva dels jugadors dirigits per Miquel Gomilla.

El gol de Rubio ha engrescat l'afició local desplaçada a Na Capellera i en els següents minuts el Manacor ha trepitjat l'àrea tricolor en moltes més ocasions que no pas a la inversa. Davant d'aquest context, Sarabia s'ha vist obligat a canviar el plantejament, donant entrada a homes com Martí Vilà, Moha i Carlos Martínez, a més d'Adrià Vilanova per aportar més seguretat defensiva.

A mesura que han anat passant els minuts, el físic d'uns i altres s'ha fet notar, sent el Manacor el gran perjudicat en aquest aspecte, i és quan els del Principat han tornat a dominar la trobada. Marc Fernández s'ha marcat la jugada individual per banda i ha aconseguit filtrar per a Jacobo, però el xut de l'atacant ha topat amb el lateral de la xarxa.

Tot i el resultat, el partit ha continuat completament obert, i és que un gol del Manacor posava en dificultats els de Sarabia, i a punt han estat de fer el 2-3. Tomeu Galmés, completament sol, no ha sabut dirigir la pilota en una jugada claríssima per als locals, que han dominat sobretot a pilota parada, fent molt mal els andorrans.

L'efectivitat, en aquest sentit, ha estat clau perquè l'FC Andorra s'hagi acabat imposant al CD Manacor per 1-3. Els gols de Marc Fernández, Jacobo i Pau Casadesús han servit per tancar un resultat favorable que situa l'FC Andorra en la següent ronda de la Copa del Rei. D'altra banda, mèrits per als de les Illes Balears, que han plantat cara en tot moment a tot un Segona Divisió.