PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino inaugura un saló Gourmet sostenible i solidari

L’1% de les vendes totals es destinaran a Unicef Andorra

Per El Periòdic

Alguns dels productors artesans que participen en el saló.
Alguns dels productors artesans que participen en el saló. | ANA/M.P.

LOrdino Gourmet, un tast dels Pirineus és el saló que el Comú d’Ordino va inaugurar ahir i que té com a finalitat escalfar motors abans de la celebració del 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica. El projecte, que se celebra per segon any després de la pandèmia i que té lloc avui, consisteix en l’exposició i venda de productes de proximitat procedents d’un radi de menys de 150 quilòmetres, que s’acompanya de xerrades i degustacions a càrrec de productors artesans. 

Tal com va manifestar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, un dels elements diferenciadors d’aquest esdeveniment és el seu compromís amb la sostenibilitat, ja que «un dels pactes que vam fer amb totes les empreses que venen és que tot el material que utilitzin sigui reutilitzable per poder mantenir el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat», va assegurar, i va afegir que és un element «important en aquests moments». A més, també va destacar el caire solidari del saló, ja que l’1% de les vendes totals que es recaptin es destinaran a Unicef Andorra. Alhora, Mortés va reconèixer que la creació del saló va ser una idea que va sorgir el 2019 i que tenia com a finalitat «complementar la Mostra Gastronòmica i donar-li una mica més de recorregut un parell de dies abans per tal de poder oferir altres productes que aportessin valor afegit». 

Pel que fa a les activitats organitzades, pràcticament s’han cobert les places de tots els tallers. A més, el cònsol major va recordar que les entrades per a la Mostra ja fa dies que es van exhaurir. «Tenim un públic fidel que, a més, és del país, i hi ha molta gent que repeteix des de fa 30 anys i penso que això és un fet que demostra que és un dels grans esdeveniments importants que hem fet a la parròquia, ja que quan es va muntar no era massa evident», va valorar. De cara a pròximes edicions, el cònsol va opinar que caldrà ampliar el nombre d’artesans que hi participen, així com aportar nous elements que continuïn fent atractiva la mostra.
El saló oferirà avui, entre d’altres, un tast de formatges de pastor, un trashcoocking de temporada i una xerrada amb posterior degustació sobre la introducció al món del cacau. Aquestes activitats seran, doncs, el preludi per a la celebració, ara sí, del 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica, va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT