PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El preu de les rodes augmenta enguany entre un 20 i un 30%

L’estoc del producte s’ha vist reduït i les demandes poden tardar 15 dies a arribar

Per Pol Forcada Quevedo

Imatge d’arxiu d’un mecànic col·locant una roda de contacte.
Imatge d’arxiu d’un mecànic col·locant una roda de contacte. | Ona Morante Societat

Ja ens trobem al mes de novembre i, per tant, amb l’obligació de portar rodes de contacte o cadenes. Enguany, igual que els productes del supermercat, i l’energia o la benzina, el preu de les rodes també ha augmentat, en aquest cas entre un 20 i un 30%. 

La pandèmia ja va suposar una petita crisi que va fer augmentar els preus. Ara, se li ha de sumar l’escassetat energètica, els problemes de transport i subministrament, la guerra d’Ucraïna i la devaluació de l’euro i el dòlar. En resum, la inflació. És per això que els tallers del país han hagut d’apujar el preu de les rodes, uns augments «bastant elevades» que ronden entre un 20 i un 30%. «Rodes que valien sobre els 65 euros ara se’n van als 85 tranquil·lament», va dir el propietari d’un taller de Santa Coloma.

També depèn de la roda. Existeixen les prèmium, o de primeres marques; les submarques, o segones marques; i les econòmiques. L’augment de preu que han patit aquests diferents segments ha estat similar: «Tenim rodes bastant econòmiques que a preu final s’han apujat entre 10 i 12 euros cada una», va afirmar el gerent de Rilei Pneumàtics, Claudi J. Ribeiro, qui va afegir que «la pujada ha sigut mínima de cinc euros per roda, independentment del tipus de marca i segmentacions de mides».

A aquest fet, se li ha de sumar una escassetat del producte. Un problema que es porta arrossegant dels darrers quatre anys però que, a priori, no s’anticipa greu. «Encara no tenim una escassetat pròpiament dita, però tampoc ens arriben tantes rodes com abans, no hi ha tant estoc», va afirmar el propietari de Santa Coloma. D’altres tallers han estat prudents: «Vam fer una primera compra a finals d’estiu per previsió. De totes maneres, ara estem comprant setmana a setmana, i de moment, no estem tenint cap inconvenient amb disponibilitat de rodes», va destacar Ribeiro. 

S’hi afegeix un últim afer a més del preu i l’escassetat, i és que les rodes tarden 15 dies a arribar quan les demanes. A més, la disponibilitat dels tallers és complicada a l’entrada d’aquestes dates. Tot i això, sembla que de moment ningú que es quedarà sense rodes de contacte per passar l’hivern.

Primera botiga en línia / Ha arribat la primera botiga digital de pneumàtics al país, una iniciativa que el taller Rodi Motor Services va posar en marxa a principis del mes passat. Aquest e-commerce permet comparar preus, valorar opcions i reservar hora al taller. En aquest sentit, el Departament de Mobilitat ja va informar sobre l’obligació de dur l’equipament de neu des de principi de mes i fins al 15 de maig quan nevi, i preparar el vehicle no només per prevenir accidents, sinó per millorar la fluïdesa del trànsit. Tot i això, la circulació de vehicles sense rodes de contacte o cadenes ja ha provocat problemes de circulació al Pas de la Casa. Potser per no fer cas a les senyalitzacions que indiquen de la seva obligació, o per no haver tingut temps per canviar les rodes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT