Andorra goleja el Brasil per 4-0 i es guanya el passi a les semifinals

Els gols de Barros, Antequera i el doblet de Nil Dilmé materialitzen la victòria tricolor

Per David Sansaloni

Un instant del Andorra-Àustria de la fase de grups.
Un instant del Andorra-Àustria de la fase de grups. | World Skate Games

La selecció absoluta d’hoquei patins va realitzar ahir un recital de joc en guanyar el Brasil per 4-0 i aconseguir així un passi per a les semifinals del Mundial B, pel camí d’ascendir al Mundial A.

El partit va començar amb els tricolor més capficats, buscant amb intensitat la porteria contrària mentre desenvolupaven unes tasques defensives sòlides. La pilota no volia entrar, a vegades per desencert dels del Principat i altres per la tasca del porter brasiler, Marcelo Tova.

Tot i això, amb paciència i combinacions ràpides va arribar el primer gol per a Andorra, obra d’Adrià Antequera quan faltaven nou minuts perquè finalitzés el primer període. El cop psicològic va beneficiar enormement els jugadors dirigits per Manel Rubio, que no van desaprofitar la inèrcia positiva per fer el segon abans del descans. En aquesta ocasió va ser Tiago Barros l’autor del gol de la tranquil·litat.

Ja en la segona meitat, l’allau tricolor va ser una constant des del primer minut. Tant va ser el domini que els brasilers van haver de tancar-se al darrere i, tot i això, un doblet de Nil Dilmé va acabar de tancar la golejada. Així doncs, els tricolor ja estan a les semifinals per l’ascens, on es veuran amb Colòmbia o Austràlia (avui, 23.30 hores).