PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cautela a ses illes

L’FC Andorra no vol esglais i busca la primera victòria a la Copa del Rei davant el CD Manacor de Tercera RFEF

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra, ahir a l’aeroport, on van coincidir amb el jugador del Barça de bàsquet, Àlex Abrines.
Els jugadors de l’FC Andorra, ahir a l’aeroport, on van coincidir amb el jugador del Barça de bàsquet, Àlex Abrines. | @FCANDORRA

L’FC Andorra no vol esglais a la Copa del Rei. Els tricolor comencen amb aquest primer esglaó de la competició del KO enfrontant-se al CD Manacor de les Illes Balears, i segons va explicar el tècnic, Eder Sarabia, no hi ha lloc per a la relaxació. L’estadi de Na Capellera rebrà avui, a partir de les 16.00 hores, la trobada entre un equip de Segona Divisió i un de Tercera RFEF. En total, tres categories separen un conjunt i l’altre, però ja s’ha vist en nombroses ocasions que a la Copa del Rei qualsevol resultat té cabuda.


«Hem preparat el duel amb la rigorositat que requereix. Tenim molta il·lusió posada en aquesta competició», va detallar Sarabia. El basc també va voler recordar que l’any passat «ja ens va costar molt el primer partit, que va ser contra el Nàxara, en un camp peculiar». Tanmateix, «la competició se’ns va quedar curta la darrera edició, en perdre contra el Celta de Vigo en un partit molt bonic que a punt vam estar d’emportar-nos».


No obstant això, el vestidor està confiat fruit «de la feina que anem fent cada setmana, i evidentment no cap ninguna mena de relaxació». Sarabia va assegurar que s’ha estudiat el Manacor en profunditat, i tot i estar a la Tercera RFEF «podria competir com un més en una categoria superior». De fet, el CD Manacor ha anat fent passes endavant en cada campanya, augmentant el seu nivell a poc a poc. En les dues últimes temporades, els balears han format part del play-off d’ascens a la Segona RFEF, sense sort. En la campanya 2020-2021 es va quedar a un sol punt de passar de ronda al play-off d’ascens, mentre que l’any passat, l’Alcorcón B va ser el botxí dels insulars, que van perdre en la final per 0-2, quedant-se a fregar de l’ascens.


Els del Principat estan «mentalitzats», i aniran a totes, segons va explicar Sarabia, ja que volen fer «una Copa maca». El principal dubte que va sortir arran de l’experiència de l’any passat és saber en quin estat estarà el terreny de joc de Na Capellera. A Nàxara, els tricolor ja van patir en un estadi petit, amb fang i on va ser molt difícil disputar la pilota. Tot i això, en aquesta ocasió, «hem pogut veure algunes imatges del camp, i també ens han explicat coneguts d’allà que la gespa està en bones condicions, ja que la van canviar fa poc temps». D’igual manera, l’entrenador tricolor va fer autocrítica assenyalant que «no som els millors per queixar-nos, perquè fins fa res també jugàvem en gespa artificial».

 

 

El rival

 

El cos tècnic de l’FC Andorra ha estudiat el CD Manacor, i segons va comentar Sarabia és un equip «amb molta riquesa tècnica i que amb la pilota proposa coses molt interessants». Les variants tàctiques seran un factor clau, ja que en aquesta mena de partits, el fet de saber amb quina predisposició sortirà el rival és molt complicat de preveure.


«Poden apostar per una defensa amb quatre jugadors, després a l’hora de tirar-se enrere poden ser-ne cinc. D’altra banda, en atac varien les posicions dels extrems, poden jugar amb pivot també, així que haurem d’estar molt ben preparats mentalment per tenir l’actitud necessària perquè les coses surtin bé».


Les jugades a pilota parada, que tant mal han fet a l’equip les darreres jornades a LaLiga SmartBank, seran un altre hàndicap a tenir en compte. No obstant això, Sarabia va dir que «és impossible treballar tots els aspectes del joc en una setmana, però sí que hem de tenir cura quan estem estàtics». 

 

 

Petxa, a Bilbao

 

L’única peça amb la qual no podrà comptar Sarabia per a aquest partit de Copa del Rei serà Álex Petxarroman. El lateral es troba vivint un calvari de lesions contínues que ja li han fet perdre’s gran part d’aquest inici de temporada. 


El jugador va marxar a Lezama, amb l’Athletic Club de Bilbao (el seu club d’origen) per romandre uns dies entrenant allà, «per tal de trencar amb la monotonia que tenia aquí, buidar la ment i tornar amb més forces i motivació», va explicar l’entrenador dels del Principat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT