PUBLICITAT

El col·legi d'advocats barceloní farà aportacions al protocol d'assistència

  • L'objectiu principal de la col·laboració és millorar el sistema dels torns de guàrdia
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La recepció de la seu de la Justícia Foto: TONY LARA

Tot i que des de fa gairebé mig any ja s'aplica l'assistència lletrada des del moment de la detenció, encara no existeix cap protocol intern formal que satisfaci un sistema de guàrdies òptim. Des del Col·legi d'Advocats d'Andorra s'està treballant de valent en aquest aspecte, que consideren ha de ser una prioritat. Per aquest motiu, el darrer dia del mes vinent, el Col·legi d'Advocats té previst assistir a una formació específica sobre l'assistència lletrada des del moment de la detenció. «Aquesta formació serà impartida per lletrats del Col·legi d'Advocats de Barcelona, que tenen molts anys d'experiència en aquesta qüestió», va explicar el degà dels advocats d'Andorra, Jean -Michel Rascagneres. En realitat, no es tracta d'un curs de formació reglamentari, sinó d'un «intercanvi d'experiències obert a totes les aportacions que es puguin fer, que ens ha d'ajudar a resoldre alguns dels problemes i dificultats en els que ens trobem», va manifestar Rascagneres.

Els lletrats catalans exposaran com s'organitzen per treballar en aquestes guàrdies. Des d'Andorra es vol canviar el sistema que s'ha establert des del principi de tenir un advocat de guàrdia a la Policia, un a la Batllia i un que segueix el sumari. Segons va explicar Rascagneres, s'ha de corregir el fet que en un únic cas hi hagi tres lletrats. Amb la formació rebuda amb el col·legi català, des d'Andorra es vol iniciar ja la redacció del protocol intern per evitar totes les mancances d'aquest nou servei que no té ni mig any d'aplicació.

Malgrat aquestes deficiències en el sistema, Rascagneres va explicar que no s'ha donat cap tipus de queixa per part dels lletrats. «El que volem, de fet, és millorar l'organització i optimitzar els recursos», va manifestar el degà dels advocats andorrans.

Per altra banda, el col·legi també té pendent l'aprovació dels nous estatuts que s'adapten a la llei de col·legis de professions liberals. El passat mes, en l'assemblea general, la manca de quòrum va impedir l'aprovació dels estatuts, però es van recollir tot un seguit d'aportacions que ara des del col·legi s'estan elaborant per afegir-les a les línies mestres de l'associació. La nova assemblea s'espera sigui convocada per al mes de maig vinent i així poder aprovar definitivament els estatuts del col·lectiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT