PUBLICITAT

Andorra la Vella

Projecte Vida organitza xerrades de sensibilització d’addicions amb joves

Els alumnes de 16 anys de dos centres educatius del país participen en la iniciativa

Per Anna Casanova

La fundadora de Projecte Vida, Eva Tenorio.
La fundadora de Projecte Vida, Eva Tenorio. | A.C.

L’associació Projecte Vida ha organitzat diferents xerrades, la majoria d’elles dirigides als adolescents, en motiu de la setmana de prevenció d’addiccions. Concretament, aquesta iniciativa es desenvoluparà els dies 14, 15 i 16 de novembre, i el seu objectiu principal és «orientar els joves perquè no desenvolupin addicions o problemes associats al consum de substàncies i a conductes potencialment delictives, com els jocs d’apostes, els videojocs i l’ús indegut de les noves tecnologies», va assegurar la fundadora i presidenta de l’entitat, Eva Tenorio.

Així doncs, el dia 14 es donarà el tret de sortida a la setmana de prevenció amb dues xerrades que aniran a càrrec del director tècnic de la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats (Fejar), Juan Lamas, les quals se centraran en la prevenció de l’ús de pantalles, videojocs i apostes. Una de les presentacions anirà dirigida a 44 alumnes de 16 anys del centre de Formació Professional de la Massana, i es durà a terme a la Sala Ària del Centre de Congressos d’Andorra la Vella. En aquest mateix emplaçament, també s’acollirà la xerrada Abordatge terapèutic de les addiccions, en què hi col·laboraran el Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra (Copsia) i el Servei de Joventut d’Andorra la Vella. El públic al qual anirà dirigida són professionals de qualsevol àmbit. Per assistir-hi, els interessats poden enviar un correu a [email protected]. La xerrada es realitzarà de 19.00 a 21.00 hores.

El 15 de novembre es desenvoluparà un espai de reflexió sota el títol Créixer en una cultura alcohol cèntrica, en motiu del Dia Mundial Sense Alcohol, que comptarà amb la participació de la coordinadora del projecte de prevenció Projecte Home, Cristina Delgado, una familiar d’una persona amb problemes d’addiccions, un psicòleg expert en addiccions o joventut –que encara s’ha de concretar– i Eva Tenorio. L’horari de l’àgora serà de 16.30 a 18.30 hores i hi col·laborarà el Servei de Joventut d’Andorra la Vella. El mateix dia, Delgado impartirà tres xerrades sobre els riscs de l’alcohol i altres drogues al Col·legi Espanyol Maria Moliner, en què assistiran 66 alumnes.

Finalment, el dia 16 s’impartiran tres xerrades al centre de Formació Professional de la Massana sobre drogues de disseny i medicaments, «una qüestió que s’ha detectat al país», va apuntar la fundadora de Projecte Vida. Aquestes presentacions aniran a càrrec del grup ATRA, una entitat sense ànim de lucre que ofereix tractament a persones vulnerables i amb risc d’exclusió social i problemes de salut mental o que no tenen llar.
Part d’aquestes xerrades estan subvencionades pel Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat.

 

Grups d’ajuda mútua

D’altra banda, Tenorio va valorar que els GAM que ha iniciat Projecte Vida estan «anant molt bé». Actualment, hi ha 13 persones que participen en el grup d’ajuda per a famílies, i vuit que formen part del grup individual. En total, hi ha més dones que homes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT