PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra presenta el seu equip que competirà a LaLiga Genuine

La inciativa compta amb tres grups i un total de 44 conjunts de diferents clubs d’Espanya

Per El Periòdic

L’FC Andorra Genuine, durant la presentació d’ahir.
L’FC Andorra Genuine, durant la presentació d’ahir. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va presentar ahir oficialment el seu equip que participarà a LaLiga Genuine, i que s’estrenarà aquest cap de setmana en la primera trobada de la temporada, a Tarragona. L’FC Andorra Genuine (nom del conjunt) neix de l’acord de col·laboració entre l’entitat tricolor i l’Special Olympics, sent un conjunt pioner en el club del Principat. Aquesta serà la primera participació dels andorrans a la competició, que s’inicia aquest cap de setmana i que s’allargarà fins al juny, repartida en sis jornades.


LaLiga Genuine, que celebra enguany la cinquena edició, és una iniciativa integradora de responsabilitat social de LaLiga que consisteix en una competició formada per equips del col·lectiu DI (persones amb discapacitat intel·lectual). Amb el lema Compartir antes que competir, LaLiga Genuine 2022-2023 reunirà 44 conjunts –s’estrenen l’FC Andorra i el Reial Madrid– dividits en tres grups –Compañerismo, Deportividad i Respeto–, quedant el conjunt tricolor en el darrer d’ells.


La lliga regular en la qual ha quedat emmarcada l’FC Andorra Genuine també comptarà amb la presència d’equips com l’Athletic Club, l’Sporting de Gijón, el Deportivo de la Coruña, el Levante, l’Osasuna, l’Alavés, la Ponferradina, el Valladolid, el Saragossa, l’Albacete, el Lugo, el Huesca i l’Eivissa.


Tanmateix, el calendari disposarà d’un primer desplaçament a Tarragona per als tricolor (de l’11 al 13 de novembre), mentre que després viatjaran a Barcelona (del 17 al 19 de febrer). Més endavant s’enfrontaran a l’Athletic de Bilbao (del 24 al 26 de març), per continuar amb el Celta (del 14 al 16 d’abril). Finalment, el Burgos serà el rival dels andorrans del 12 al 14 de maig i finalitzaran el campionat a Vila-real (del 9 a l’11 de juny). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT