PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els equips de tècnica de la FAE s’entrenen a Kaabdalis

La localitat sueca donarà el tret de sortida a la temporada dels esquiadors

Per El Periòdic

Mijares durant una cursa la temporada passada.
Mijares durant una cursa la temporada passada. | FAE

L’equip d’esquí alpí de tècnica tant masculí com femení de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) inicia un bloc d’entrenament i curses a Kaabdalis (Suècia). Es tracta d’una estada que marcarà l’inici de la competició per als esquiadors Àxel Esteve, Àlex Rius, Xavi Cornella, Bartumeu Gabriel, Carla Mijares i Íria Medina.


Per una banda, l’staff tècnic, juntament amb Gabriel i Cornella, van viatjar una mica abans, i ahir van arribar Esteve, Rius, Mijares i Medina. El grup complet es quedarà a Suècia fins al dia 21 de novembre. «Tenim, de moment, molt bones condicions, millors que l’any passat», va explicar l’entrenador, Fred Beauviel, que també va destacar que, després d’Ushuaia, «és el segon gran bloc important de la preparació de l’equip». 


Les primeres curses per als andorrans seran els dos eslàloms FIS, en homes i dones, que se celebraran a Kaabdalis els dies 19 i 20. En acabar aquestes curses, l’expedició del Principat anirà a Storklinten, l’equip femení, i a Levi el masculí, per preparar les curses FIS de les dues localitats dels dies 26, 27 i 28, amb eslàloms i gegants.


Esteve podria fer Copa del Món / Àxel Esteve i l’equip tècnic estudien la possibilitat que l’esquiador sigui a la prova de la Copa del Món d’eslàlom de l’11 de desembre a Val d’Isère. «S’ha recuperat de la lesió de fa dos anys i està mostrant que té les capacitats per ser un molt bon eslalomista», va manifestar Beauviel. Per la seva part, el director de la secció d’esquí alpí de la FAE, Roger Vidosa, va destacar que Esteve està esquiant «fort, la qual cosa ho va demostrar a Ushuaia la temporada passada». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT