PUBLICITAT

Un reglament simplifica els pagaments inferiors a 600 euros

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Govern ha aprovat un reglament que pretén simplificar el procediment de pagament de les factures amb imports inferiors a 600 euros. El nou procediment es podrà aplicar a les despeses corrents de consum de béns i serveis, a les de formació i perfeccionament del personal i a les dietes, sempre i quan les factures no superin el llindar establert. A més, aquest nou reglament fa referència als pagaments de l'Administració general, però també als pagaments de les entitats parapúbliques i les societats públiques participades per l'Administració.

Segons va informar ahir el Govern en un comunitat de premsa, durant el 2010 l'Administració va generar 17.630 factures d'aquesta naturalesa i, per tant, l'entrada en vigor del reglament ajudarà a agilitzar un important volum de tràmits de pagament.

L'aprovació d'aquesta simplificació dels pagaments s'emmarca dins de la llei de mesures de promoció de l'activitat econòmica i social i de racionalització i optimització dels recursos de l'Administració, que el Govern va aprovar al mes de desembre passat. De fet, un dels objectius del reglament aprovat, tal com recull el comunicat emès per l'Executiu, és «ajudar els empresaris en un moment de dificultat econòmica», ja que permetrà agilitzar els pagaments.

Des del punt de vista estrictament formal, el reglament comprèn sis articles, que contenen les disposicions referents a l'objecte, l'àmbit d'aplicació, la naturalesa de les despeses d'escassa quantitat, el procediment simplificat, la fiscalització dels pagaments, el termini de pagament i les actuacions de control i instrucció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT