PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ull a París 2024

Mònica Doria presenta el calendari de la nova temporada amb l’objectiu principal de la classificació olímpica

Per David Sansaloni

Mònica Doria (dreta) juntament amb la directora de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Nous Canals de Crèdit Andorrà, Núria Roca.
Mònica Doria (dreta) juntament amb la directora de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Nous Canals de Crèdit Andorrà, Núria Roca. | ANA / M.P.

Mònica Doria va presentar ahir, de manera oficial, la que serà la nova temporada 2022-2023, juntament amb el calendari que seguirà en els pròxims mesos. L’esdeveniment va incorporar també la renovació del patrocini entre Crèdit Andorrà i l’esportista pels pròxims dos anys, i Doria va deixar clar que tindrà com a principal objectiu la classificació per als Jocs Olímpics de París que se celebraran el 2024.


Abans d’entrar plenament en el nou calendari, la palista va assegurar que la valoració de l’última campanya és «molt positiva». Deixant a banda els resultats obtinguts, que «han estat gairebé els millors de la meva carrera esportiva, el més significatiu és que veiem una evolució en tots els aspectes i que realment podem estar entre les millors a nivell mundial». Doria va recalcar que «si seguim fent aquesta feina, podrem arribar».


L’andorrana coneixerà si ha assolit el propòsit de la classificació olímpica durant la seva participació en el Campionat del Món de Londres, que tindrà lloc a finals de setembre, però abans d’arribar a aquesta cita haurà de passar per altres jornades com l’Europeu sènior i les diferents Copes del Món, «que ens serviran per preparar aquesta última cita a Londres». De moment, la pretemporada ja ha començat per a Doria, tot i que físicament «encara estic recuperant-me de les molèsties que arrossego de la temporada passada, però creiem que en tres o quatre setmanes podré estar al 100%». La del Principat ha iniciat amb el caiac fa unes setmanes, mentre que espera a poc a poc anar incorporant la canoa en el seu pla de treball.

 


Marge de millora

 

Doria té clar que no ha tocat sostre, i encara «podem millorar en molts aspectes. Per estar a dalt sempre hi ha àmbits a polir, tant físics com mentals». La bona notícia és que la palista no competirà aviat, almenys internacionalment, ja que les primeres Copes del Món estan situades al pròxim mes de juny, mentre que l’Europeu sènior s’ha traslladat al juliol aquesta temporada. Tanmateix, a aquestes competicions li seguirien una nova Copa del Món i el Mundial al setembre, i una última cita el mateix mes, que ja seria a París, «per preparar, si es donés el cas, els Jocs Olímpics».

 

L’andorrana ja sap què és classificar-se per a una cita olímpica, i és que ho va aconseguir el 2019 a la Seu d’Urgell de cara a Tòquio, i aquest any l’esportista ho veu «com una fita assolible, i estic molt segura que si seguim fent la feina com fins ara estarem allà, sense cap dubte». Una de les novetats aquest any serà la preparació més exhaustiva, gràcies als bons resultats obtinguts, en la disciplina de Kayak Extrem, «sent una més en la càrrega de treball».

PUBLICITAT
PUBLICITAT