PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sense restriccions

La Purito Andorra renova el conveni amb Andbank i espera arribar als 3.000 participants en la vuitena edició

Per David Sansaloni

Els protagonistes de la signatura del conveni entre la Purito Andorra i Andbank, ahir.
Els protagonistes de la signatura del conveni entre la Purito Andorra i Andbank, ahir. | EL PERIÒDIC

La Purito Andorra continuarà lligada al país tres anys més. Així ho van confirmar ahir el mateix creador de la prova, Joaquim Purito Rodríguez, juntament amb part del seu equip organitzatiu i amb la presència també del sotsdirector de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes. L’entitat bancària seguirà com a principal patrocinador d’una marxa cicloturista que espera poder eliminar qualsevol mena de restricció en la pròxima edició.


Fins al moment, l’organització va decidir continuar amb les limitacions a causa de la pandèmia ocasionada per la covid-19, que es van establir l’any 2020, posant el màxim de participants en 1.800. Així doncs, la setena edició, que va tenir lloc a l’agost d’aquest any, «va ser tot un èxit, i en aquesta pròxima esperem deixar enrere aquest context i tornar a les xifres del 2019, on vam acollir prop de 3.000 participants», va declarar Purito.


A banda de la intenció de recuperar la prova completament, l’exciclista professional també va desvelar una segona sorpresa, i és que el convidat d’aquest any «ja està gairebé tancat, i serà un personatge d’aquest món de la bici que penso que us agradarà molt». Purito no va voler donar més detalls perquè no està tancada al 100% la participació d’aquesta figura, però es va mostrar optimista pel que fa al 2023. «Realitzarem la prova en les mateixes dates que aquest any, el primer o segon cap de setmana d’agost, perquè creiem que és una època ideal perquè la gent acudeixi, i se situa just en acabar el Tour de França i abans del començament de la Vuelta España».


El recorregut de la Purito Andorra no presentarà canvis de cara a la pròxima cita, i és que des de l’organització s’ha decidit que «vam gaudir molt l’any passat i creiem que és un recorregut adequat per tothom, que passa pels principals ports de muntanya d’aquest país». Tanmateix, Purito va assenyalar que hi ha «poc marge per millorar la prova, tot i que sempre estem pensant en alguna cosa, però el fet d’haver-la de tenir enllestida prou abans del seu inici, sobretot pel tema dels mallots (tots porten el mateix), complica una mica les coses. Ara bé, si tornem a xifres del 2019, ja seria tot un èxit».

 

Ressò internacional

 

La Purito Andorra «cada vegada té més èxit, i ja s’ha consolidat com una de les millors proves del nostre país», va declarar Cabanes, mentre que el ciclista recalcava aquestes paraules, afegint que «hi ha hagut un treball al darrere, de molts anys, que ha servit per situar Andorra en el mapa com el país del ciclista». El dirigent d’Andbank també va fer incís sobre el caràcter «internacional» de la marxa, que «cada any rep corredors de tot arreu, d’elit i amateurs, que poden compartir una jornada inclús amb ciclistes que han participat en el Tour i en la Vuelta».


Finalment, el caràcter de la prova continuarà el camí que va començar l’any 2015. «No volem convertir la cursa en una cosa professional, sinó més aviat al contrari. Ha de ser una festa, que la gent gaudeixi i que des del divendres fins al diumenge tothom pugui finalitzar la Purito amb un somriure», va dir l’esportista. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT