PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’estableix la primera Escola Amiga d’Unicef al Principat

El centre es compromet a recaptar diners per als afectats per la guerra

Per El Periòdic

L’equip d’Unicef Andorra.
L’equip d’Unicef Andorra. | Unicef Andorra

L’escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma va signar ahir un conveni de col·laboració amb Unicef Andorra per ser reconeguda com a Escola Amiga d’Unicef. Aquesta és la primera escola del sistema educatiu del país en adherir-se a la iniciativa i, per tant, es compromet amb l’ONG a incorporar en el pla educatiu del centre la promoció, el coneixement i la defensa dels drets de la infància, segons es recull en la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant; a celebrar el Dia universal de la infància, que és aquest 20 de novembre; i a promoure activitats de captació de fons per donar suport als programes de cooperació internacional que Unicef Andorra desenvolupa a tot el món. 

Cada escola amiga estableix un compromís personalitzat amb Unicef en forma de conveni de col·laboració pel qual es compromet, en funció de les seves circumstàncies, interessos i capacitats a la realització de diferents activitats de sensibilització i captació de fons al llarg del curs escolar. A l’escola andorrana de segona ensenyança, enguany s’ha portat una proposta que involucrarà a alumnes, professorat i famílies, i al qual Unicef donarà tot el seu suport, que és recaptar diners per a la compra d’una maleta escolar i una tenda de campanya. Les guerres i els desastres naturals sovint obliguen els infants i les seves famílies a abandonar casa seva. La guerra d’Ucraïna és un exemple ben proper i real. Amb una tenda de campanya, les famílies tindran un lloc segur per viure i els infants podran continuar els seus estudis.

Per a la directora de l’escola, Olga Moreno, aquesta iniciativa és un pas més en el treball d’esdevenir una escola sostenible, saludable, democràtica i innovadora. El propòsit és que l’alumnat desenvolupi els valors necessaris per créixer com a ciutadans amb totes les seves capacitats, va informar l’ONG. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT