PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jover destaca que els temporers venen a «ajudar» al teixit econòmic

El ministre comparteix que els preocupa la manca d’allotjaments

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de persones al Servei d’Immigració.
Imatge d’arxiu de persones al Servei d’Immigració. | Maricel Blanch

«Benvinguts siguin, ja que venen a ajudar que l’activitat econòmica es desenvolupi». D’aquesta manera va respondre el ministre portaveu, Eric Jover, les preguntes dels mitjans de comunicació sobre la situació en què es troben els temporers que ja han arribat aquests dies a Andorra. «L’economia andorrana necessita temporers per les puntes d’activitat» que es donen en determinades èpoques de l’any, va reivindicar Jover, que si bé va admetre certes dificultats en la gestió d’aquests treballadors, va remarcar que són més els beneficis que les problemàtiques que es poden derivar per aquesta arribada de persones. 

El ministre va reiterar que els preocupa que aquests treballadors es trobin amb un problema d’habitatge, però de la mateixa manera que els amoïna la manca d’habitatge en general. En aquest sentit, va recordar que ja hi ha moltes empreses que «aporten solucions», oferint espais on allotjar aquestes persones.

El que sí que va admetre Jover és que cal que els fluxos s’adeqüin al que realment necessita el país, recordant que aquest estiu s’ha impulsat una quota d’estiu que ha permès donar continuïtat als empleats que ja havien treballat al país a l’hivern.  Així, va valorar que amb aquestes accions es facilita que aquestes persones es puguin integrar en el futur a la quota general acreditant estades prèvies, per tal de «fidelitzar mà d’obra» i rebaixar les tensions.

Tanmateix, el ministre va descartar problemes de seguretat pública, tot reiterant que aquestes persones venen a contribuir a l’economia del país, especialment, el sector turístic, segons va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT