PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach es reuneix amb la seva homòloga de Lituània

La ministra participa en el record a les víctimes de la independència del país bàltic

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors de Lituània i Maria Ubach, ahir a Vílnius.
La ministra d’Afers Exteriors de Lituània i Maria Ubach, ahir a Vílnius. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va continuar ahir amb l’agenda de treball de la seva visita oficial a Lituània amb diferents actes al llarg del dia. La jornada va començar a primera hora del matí amb una visita a la Universitat Mykolas Romeris, on Ubach, a més, va oferir una conferència titulada Reptes d’un microestat en el context internacional, davant d’una cinquantena d’estudiants de grau i màster de les àrees d’estudis de govern públic, dret, humanitats i altres responsables del centre.
Posteriorment, Ubach va participar, convidada pel Ministeri d’Afers Exteriors lituà, a la cerimònia al cementiri Antakalnis –ubicat a la capital, Vílnius– en homenatge a les víctimes del conflicte per la independència d’aquest país. La va acompanyar el viceministre d’Afers Exteriors lituà, Mantas Adoménas.

La ministra també va visitar el Parlament, on va ser rebuda per la seva presidenta, Viktorija Cmilyté-Nielsen, amb qui va mantenir una reunió. Ubach i Cmilyté-Nielsen van abordar la situació internacional, marcada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna i les seves repercussions. Així mateix, van tractar l’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea (UE). En aquest sentit, ambdues van esmentar la possibilitat d’establir intercanvis entre el parlament lituà i el Consell General en qüestions de transposició del cabal comunitari de la UE, així com altres temes d’interès comú.

Ubach també va manteir una reunió de treball amb la viceministra d’Afers Exteriors, Jovita Neliupšiene, a qui també va explicar el procés negociador amb Brussel·les, i amb qui va abordar l’actualitat mundial.

Per cloure, la ministra va participar al fòrum El futur de la democràcia, que va organitzar el govern bàltic amb la presència d’altes autoritats de països de tot el món.

Andorra i Lituània van establir relacions diplomàtiques l’any 1997. Des d’aleshores, els successius executius d’ambdós països han treballat conjuntament en diversos àmbits. La de Maria Ubach és la segona visita d’un titular d’Afers Exteriors d’Andorra al país bàltic, després que l’aleshores ministre Gilbert Saboya es desplacés a Lituània l’any 2015. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT