PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Finalitza la segona fase d’obres de millora a l’Escorxador

El centre garanteix la cadena de producció i transformació de la carn

Per El Periòdic

Sílvia Calvó i Víctor Filloy durant la visita a l’Escorxador Nacional d’Andorra.
Sílvia Calvó i Víctor Filloy durant la visita a l’Escorxador Nacional d’Andorra. | SFGA/JAViladot

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, juntament amb el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, van assistir ahir al migdia a la inauguració de la finalització de la segona fase de les obres de millora de l’Escorxador Nacional d’Andorra. La infraestructura és essencial per poder assegurar la cadena final de producció i transformació de les carns i productes que es comercialitzen amb els distintius de carn de qualitat controlada d’Andorra i IGP carn d’Andorra. Les millores que s’han dut a terme tenien com a objectiu renovar aquelles parts de la infraestructura que després de 20 anys de funcionament requerien una intervenció per anticipar-se al seu deteriorament i mantenint així que la instal·lació continua complint amb els requisits per poder operar respectant tots els paràmetres de seguretat, higiene i benestar animal.

Així, i tal com es va poder conèixer de primera mà durant la visita, les obres han permès renovar la impermeabilització del paviment de la planta baixa, així com sanejar i reparar els elements estructurals afectats per l’acció de l’aigua. A més, s’ha procedit a la implementació d’una nova instal·lació frigorífica, ja que l’actual es troba al final del seu cicle de vida útil, i també s’han dut a terme petites adaptacions per tal de millorar el funcionament de la instal·lació i optimitzar-ne els espais, com la creació d’una nova sala d’especejament.

Per la seva banda, Calvó va emfatitzar la importància de mantenir actualitzat l’escorxador per garantir el seu correcte funcionament atenent el fet que és una instal·lació clau per al sector primari a través de la qual es valoritzen les carns que s’obtenen dels animals que es crien i s’engreixen al país. Així mateix, també va fer valdre la infraestructura perquè és un element cabdal per poder assegurar la perdurabilitat i la diversificació del sector ramader i agrícola, fomentant la producció de productes alimentaris de proximitat i de qualitat. La titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat també va voler recordar la tasca i l’impacte positiu que genera el sector primari per al conjunt de la societat a través del pastoralisme i el dall de prats, activitats que «són essencials per al manteniment del paisatge i la conservació de la biodiversitat, així com per mitigar els riscos naturals que el poden malmetre», va assegurar.

Per la seva part, el gerent de Ramaders d’Andorra, Gerard Martínez, va destacar que les obres de millora «permeten donar un plus al tracte de la carn» i també a l’hora de treballar perquè «podem estar millor organitzats».
Durant la visita, els ministres van estar acompanyats pel president del sindicat intercomunal Cerdanya Capcir, i pel gerent de l’escorxador transfronterer de la Cerdanya, Joseph Martí. L’escorxador transfronterer va ser la ubicació on es va destinar temporalment el bestiar d’Andorra durant el període de realització dels treballs de millora, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT