PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’escollit és Pérez

El MoraBanc estaria molt a prop de fer-se amb els serveis del base Josep Pérez per un mes prorrogable

Per David Sansaloni

Pérez, amb la pilota, durant un partit en la seva última temporada amb el Covirán Granada.
Pérez, amb la pilota, durant un partit en la seva última temporada amb el Covirán Granada. | CB Granada

El MoraBanc ja hauria trobat substitut a Rafa Luz. El brasiler, que romandrà fora dels terrenys de joc aproximadament tres mesos necessitarà un substitut temporal per afavorir la rotació de l’equip, sobretot pensant que no es fitxarà cap pivot per pal·liar l’absència de Marin Maric (un mes lesionat). Així doncs, l’opció seria Josep Pérez.


Pérez (base d’1,84 metres d’alçada) estaria a punt de signar el seu contracte amb el conjunt del Principat, que el vincularia al país per un mes, prorrogable a un segon. El valencià compta amb una àmplia experiència a la LEB Or, i la temporada passada va militar a les files del CB Almansa, per marxar aquest estiu, concretament al mes de juliol, rumb a la 1. Deild Karla (Segona Divisió islandesa), a l’ UMF Þór Þorlákshöfn.


Després d’uns mesos a Islàndia, Pérez estaria disposat a tornar a la competició que l’ha vist créixer com a jugador. De fet, el base ha estat tota la seva carrera esportiva lligat al bàsquet del país veí del sud, ja fos a la LEB Or, com a la LEB Plata i amb alguns partits també a l’ACB. El de Llíria va realitzar la seva etapa de formació a l’FC Barcelona, després d’abandonar el club de la seva ciutat natal, arribant a convertir-se en una de les principals perles de la pedrera blaugrana. Al Barça va arribar a debutar amb el primer equip en Lliga Endesa, i fins i tot a l’Eurolliga, de la mà de Xavi Pascual. Ja en el seu últim any júnior va haver de compaginar els seus minuts de joc amb el filial, a la LEB Plata.


Aquesta seria l’última vegada que Pérez romandria a la tercera categoria, i és que amb el Barça B va aconseguir l’ascens a LEB Or. En la campanya 2012-2013 va fer una mitjana de 9,1 punts i 3,1 assistències, sent una de les peces més destacades de l’equip, però una lesió en la 2013-2014 va reduir la seva participació a únicament 14 partits, acreditant 6,8 punts i 1,8 assistències.


Entrat en el 2014, i amb els descens del Barça B, Pérez va iniciar la seva carrera en solitari, lluny dels colors blaugranes, i va recalar en el Peñas Huesca, que aleshores dirigia el mite català Quim Costa. La confiança de Costa va fer que el jugador registrés una mitjana de 8,2 punts, 2,1 rebots, 2,6 assistències i 9,4 de valoració en uns 20 minuts per partit, a més d’un 46% en tirs de tres punts.


La gran campanya amb el Huesca li va servir per fitxar per aleshores Actel Força Lleida, augmentant els seus registres en 9,7 punts, 2,6 assistències i un 31’7% d’encert en triples. La inèrcia positiva li va fer canviar de projecte, sumant-se a les files del Quesos Cerrato Palència, però va veure reduït el seu protagonisme, per acabar marxant un any després al CB Prat, equip amb el qual va registrar la seva millor temporada com a jugador, fent de mitjana 11,1 punts i un 48,4% d’encert en els tirs de dos.


Per primera vegada des que abandonés el planter del Barça, Pérez va trobar l’estabilitat a Granada, amb el Covirán Granada, on va estar dues temporades, destacant especialment en la primera, ja que la covid-19 va obligar a cancel·lar prematurament la LEB Or 2018-2019.

 

Aturada en sec

 

Amb només 26 anys, Pérez va haver de viure el que és no poder trepitjar el parquet en molt de temps. L’any 2020, i després d’haver fitxat pel CB Almansa, el base va patir un trencament del menisc extern i del lligament creuat del seu genoll esquerre, sent baixa per a la resta de la campanya.


El jugador va reaparèixer l’any passat, en la 2021-2022, tornant a agafar ritme de competició, això sí, una mica més lluny dels seus millors registres. Després de disputar 17,7 minuts per partit i anotant una mitjana de sis punts, Pérez va decidir provar sort a Islàndia, però ara sembla que amb 28 anys recalarà al Principat per oferir un suport necessari a homes com Speight o Schreiner. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT