PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una mostra internacional de Subirachs a la sala Sergi Mas

L’exposició constarà de 28 dibuixos i tres escultures originals

Per El Periòdic

Un moment de la presentació.
Un moment de la presentació. | ANA/M.P.

La sala Sergi Mas de Sant Julià de Lòria acollirà entre els pròxims 17 de novembre i 5 de gener la primera exposició d’un artista internacional des de la seva inauguració fa poc més d’un any. Sota el títol La puresa de la creació, es tracta d’una exposició de Josep Maria Subirachs formada per 28 dibuixos i tres escultures originals que seran presentades al públic gràcies a la col·laboració de Crèdit Andorrà i de la Fundació Pinnae, entitat propietària de les obres. L’exposició farà un recorregut des dels inicis de l’artista durant la dècada dels 50 fins a arribar a les més recents datades dels anys 90.

La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, es va felicitar ahir que la sala Sergi Mas pugui acollir la seva primera exposició internacional després que en aquest espai s’hagin pogut visitar les obres del propi Sergi Mas, dels artistes participants en l’ArtCamp, i de les que conformaven la mostra Contra el mal donat, una exposició emmarcada en les primeres jornades de bruixeria d’Andorra.

Durant la presentació d’aquesta nova mostra, a més, es reservarà un espai per explicar la història de l’escultura Clio, elaborada pel mateix Subirachs el 1989 i que es troba ubicada a la laurediana plaça de Calonge. Precisament, la responsable de la sala Sergi Mas, Anna Mangot, va derallar que l’obra «va ser un regal del Consell General», ja que a proposta de la comissió d’Educació de l’època es va decidir destinar un percentatge de la despesa en obra pública per a obres artístiques que es van ubicar a les diferents parròquies. En aquest sentit, destaca que Subirachs va crear l’escultura mentre es trobava treballant de ple en la confecció de la Sagrada Família.

Els interessats en visitar l’exposició La puresa de la creació ho podran fer de dimarts a divendres entre les 16.00 i les 20.00 hores i els dissabtes de les 10.00 a les 13.00 hores i de les 16.00 a les 20.00 hores. A banda, també es poden demanar visites guiades enviant un correu a l’adreça [email protected]

PUBLICITAT
PUBLICITAT