PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solució de les grans

Felipe dos Anjos respon a les exigències de Lezkano i fa un pas endavant arran de la lesió de Marin Maric

Per David Sansaloni

Dos Anjos realitza una esmaixada durant el partit contra el Burgos al Poliesportiu.
Dos Anjos realitza una esmaixada durant el partit contra el Burgos al Poliesportiu. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc va patir un període d’incertesa durant gairebé una setmana a causa de diversos factors. En primer lloc, la derrota contra el Zunder Palència en la jornada 5 de lliga per 72-63 va caure com una gerra d’aigua freda al conjunt del Principat, no només per ser la primera a la LEB Or després de quatre alegries seguides, sinó també perquè quan passaven només cinc minuts de trobada Marin Maric va haver de ser substituït.


El croat estava sent, fins al moment, l’home de referència i el millor en estadístiques de la plantilla tricolor. La torçada al turmell en una acció fortuïta va fer que el pivot no pogués tornar al parquet i, a més, va haver d’abandonar el Pavelló Municipal de Palència amb crosses. Uns dies després, i sense temps per digerir la derrota, els informes mèdics van confirmar que Maric estaria lluny de les pistes durant un mes. I no seria l’únic, ja que Rafa Luz es va sumar a la infermeria, però en el seu cas per a molt més, concretament tres mesos.


Amb aquest context, el focus es va posar directament sobre Felipe dos Anjos. El pivot suplent tenia al davant una tasca titànica, i és que intentar oblidar, o almenys no tenir tant present, la baixa de Maric no anava a ser fàcil. A més, Natxo Lezkano va ser molt clar davant d’aquesta situació: la resta havien de fer un pas endavant.

 

Arrassant i sense por

 

La resposta de Dos Anjos, ja no sols a les exigències del seu entrenador, sinó també a les necessitats de l’equip i l’afició, no va poder ser millor. Els seus 2.18 metres d’alçada van semblar pocs quan el pivot va passar per sobre la defensa plantejada per l’Hereda San Pablo Burgos en l’última jornada de lliga, disputada al Poliesportiu.

 


El brasiler es va endur l’MVP (millor jugador del partit), sent el primer que aconsegueix en la seva trajectòria, gràcies als 22 punts, 11 rebots i 41 de valoració que va registrar. Amb només 24 anys, Dos Anjos es va fer gran (encara més si cap) davant d’un context que exigia el màxim dels integrants tricolor, i és que el Burgos arribava sent un vertader perill i amb jugadors en un gran estat de forma.


Lluny de sembrar més dubtes, Dos Anjos va deixar clar que la solució a la baixa de Maric ja estava al vestidor dels andorrans, i així ho va recalcar el general manager del MoraBanc, Francesc Solana, el qual va afirmar que Dos Anjos «és un jugador diferencial, i més en aquesta categoria. La confiança del club és plena i està demostrant el que és capaç».


La direcció tècnica també va confirmar que en cap cas es realitzarà un fitxatge per cobrir la baixa de Maric, ja que, vista la determinació de l’altre pivot de l’equip, juntament amb l’ajuda d’altres homes com Nacho Llovet, la posició de 5 queda ben guardada fins que torni el croat (que amb la finestra FIBA pel mig només es perdria tres partits).

 


Amb un partit més, Dos Anjos ha retallat distàncies amb Maric pel que fa a les estadístiques. El brasiler suma poc més de 123 minuts a la pista, en els quals ha pogut anotar fins a 61 punts, pels 70 de Maric amb gairebé 86 minuts. Això sí, els rebots són per al brasiler, i ja en suma 34, 10 més que el pivot titular. Finalment, amb la darrera actuació, també ha aconseguit superar la seva competència quant a valoració (97). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT